• Haberler
  • Spor
  • Samet Gümüş Kimdir? Gümüş Avrupa Boks Şampiyonu Oldu!

Samet Gümüş Kimdir? Gümüş Avrupa Boks Şampiyonu Oldu!

Avrupa Boks Şampiyonus 2024'te şampiyon olarak altın madalya kazanan Samet Gmüş Türkiye'nin gurur oldu. 51 kiloda finalde Macaristan'dan rakibi Atila Bernarth'ı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Samet Gümüş, erkekler 51 kiloda mücadele ettiği Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Büyükler kategorisinde katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında finale çıkmayı başaran 22 yaşındaki Samet, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen organizasyonda, Macar Atila Bernath ile altın madalya mücadelesi verdi.

SAMET GÜMÜŞ ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTI!

Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı daha önce garantileyen Samet, 3 raunt sonunda 5 hakemin 4'ünden daha yüksek puan alarak şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye böylece 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nı 3 altın ve 2 bronz madalyayla tamamladı.

SAMET GÜMÜŞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Samet Gümüş 9 Mayıs 2001 doğumlu boksör. 51 kiloda mücadele eden sporcu Fenerbahçe ve millî takım adına müsabakalara katılmaktadır.

Polonya'nın Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda boks erkekler 51 kilo final maçında Cezayir asıllı Fransız sporcu Billal Bennama ile karşılaştı.

Samet, ilk raundu kazanmasına rağmen ikinci ve üçüncü rauntta mağlup olunca maçı kaybetti ve gümüş madalya kazandı. Finale kalarak 2024 Paris Olimpiyatları kotası kazanmıştı.

Samet Gümüş, 28 Nisan 2024'te erkekler 51 kiloda mücadele ettiği Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

 

Bakmadan Geçme