• Haberler
  • Siyaset
  • Külliye'de Kritik Görüşme! Erdoğan MİT Başkanı ve Adalet Bakanını Külliye'ye Çağırdı

Külliye'de Kritik Görüşme! Erdoğan MİT Başkanı ve Adalet Bakanını Külliye'ye Çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u Külliye'ye davet etti. Son dakika gelişmesi gündeme bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u görüşmek üzere Külliye'ye davet etti. Kritik görüşme Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Kamuoyunda Erdoğan'ın MİT Başkanı ve Adalet Bakanı'nı neden çağırdı sorusunun cevabı merak konusu olurken görüşmenin gündeminde Ayhan Bora Kaplan davası olduğu iddia edildi.

Ayhan Bora Kaplan davası kapsamında görevden uzaklaştırılan haklarında soruşturma başlatılarak evlerinde arama yapılan bu gün de gözaltına alınan 3 üst düzey emniyet müdürünün 17-25 Aralık vari bir girişimde bulunduğu iddia edilmişti.

Erdoğan'ın bu iddialar sonrasında MİT Başkanı ve Adalet Bakanı ile Külliye'de kritik görüşmesi dikkat çekti.

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında geçtiğimiz günlerde açığa alınan ve dün akşam da şok bir baskınla evlerinde arama yapılan 3 emniyet müdürü bugün itibariyle gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve daha sonra haklarında soruşturma açılan 3 üst düzey emniyet mensubunun akşam saatlerinde evlerinde arama yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 ismin Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü soruşturmasında illegal dinlemeler yaparak 17-25 Aralık operasyonuna benzer bir çalışma içerisine girdiği ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını AK Patiye doğru yönlendirdikleri iddia edildi.

Gözaltı kararına ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbrahim Kalın ve Yılmaz Tunç'u Külliye'ye çağırması Ankara gündemine bomba gibi düşerken görüşme konusunun Ayhan Bora Kaplan davası ve illegal dinlemeler olduğu iddia edildi.

ANKARA EMNİYETİ AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI'NA DARBE YAPMAYA MI KALKIŞTI

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanığın AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerin talimatla söyletildiği iddia edilirken bu sayede AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın yıpratılmaya çalışıldığı Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın durumu fark ederek oynanmak istenen oyunu bozduğu iddialar arasında yer alıyor.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DE CUMHUR İTTİFAKI'NA DARBE YAPILMAYA ÇALIŞILDIĞINA İŞARET ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de partisinin grup toplantısındaki gündem maddelerinden birisi Ayhan Bora Kaplan davası ve yaşanan gelişmeler olmuştu.

Bahçeli, konuşmasında Ayhan Bora Kaplan davası üzerinden AK Parti ve Cumhur İttifakı'na darbe yapılmaya çalışıldığını ima ederek, "Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz'a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar.

HEDEF CUMHUR İTTİFAKI

Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır" ifadelerine yer vermişti.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı 9 Mayıs'ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma aşamasında gizli tanık olan ve yurt dışına kaçtığı öne sürülen S.S'nin, yurt dışına kaçırılmasında ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki işlemlerin devam ettiği, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunun hazırlanmasının ardından şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme