• Haberler
  • Siyaset
  • Sinan Oğan'ın Genel Başkanlık Sevdası Bitmiyor! Devlet Bahçeli Sonrası MHP'de Genel Başkanlık Hedefim Var

Sinan Oğan'ın Genel Başkanlık Sevdası Bitmiyor! Devlet Bahçeli Sonrası MHP'de Genel Başkanlık Hedefim Var

Daha önce MHP'den 2 sefer ihraç edilen ve bir çok kez genel başkan olmak istediğini dile getiren Sinan Oğan, Devlet Bahçeli sonrasında MHP'de genel başkan olmak istediğini bir kez daha dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 2 sefer ihraç edilen Sinan Oğan’ın genel başkanlık sevdası bitmek bilmiyor.

MHP’de aktif siyaset yapan ve daha önce bir çok kez genel başkan olmak istediğini dile getiren Sinan Oğan, bu isteğini bir kez daha dile getirdi.

2011 yılında MHP’den Iğdır milletvekili olarak meclise giren, 1 Kasım 2015 seçimlerinde partisinin büyük oy kaybı yaşaması sonrasında genel başkanlığa aday olacağını açıklayan ve aynı yıl yapılan 7 Haziran seçimleri sonrasında “MHP barajın altında kalabilir” paylaşımı sonrasında partiden ihraç edilen Sinan Oğan, mahkeme yoluyla tekrar partisine dönmüştü.

2016 yılında MHP’nin tartışmalı kongresinde yine başkanlığa aday olmak isteyen ancak partiden ikinci kez ihraç edilen Sinan Oğan, 2024 yılına gelindiğinde genel başkanlık hayalini bir kez daha dile getirmekten geri durmadı.

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı adayı olarak seçimlere katılmış ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine seçimden çekilmişti.

Oğan’a o dönem MHP’den çok ağır eleştiriler yapılmış, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli’dir… Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz…” ifadelerine yer vermişti.

Oğan’ın MHP’nin başına geçme isteği, sosyal medya kullanıcılarını da ikiye böldü. Bir kısım kullanıcılar Oğan’ın kararını isabetli bir karar olarak değerlendirirken bir kısım kullanıcılar ise asla MHP’nin başına geçemeyeceğini ve partide kabul görmeyeceği yönünde yorumlarda bulundu.


 

Bakmadan Geçme