• Haberler
  • Gündem
  • Emniyette Yaşanan Darbe Girişiminin Sebebi Ne! Hedef Kim, Bu Bir Darbe mi?

Emniyette Yaşanan Darbe Girişiminin Sebebi Ne! Hedef Kim, Bu Bir Darbe mi?

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan davası, bam başka bir yere doğru evrilmeye başladı. Emniyette darbe olayları doğru mu? girişimin arkasında kimler var? darbe girişiminin hedefi ne?

Ankara Emniyetinde 3 üst düzey emniyet mensubunun görevden alınmasıyla başlayıp evlerinde arama yapılması ve gözaltına alınmalarıyla devam eden sürecin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na darbe yapılmaya çalışıldığı iddiaları gündeme geldi.

17-25 ARALIK BENZERİ BİR DARBE GİRİŞİMİ Mİ?

Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanığın AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlerin davayla ilişkilendirilmeye çalışıldığı yönünde ifade verdiği ve illegal dinlemelerin olduğu iddia edilmişti.

İddiaları ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma güçlendirdi.

Bahçeli’nin, “Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz'a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır” ifadeleri darbe iddialarını kuvvetlendirirken o günün akşamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acil koduyla MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u Külliye’ye görüşmeye çağırması ve görüşme konusunun Ayhan Bora Kaplan davası olması iddiaları daha da güçlendirdi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bugün sabah ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada darbe iddialarını bir adım daha öteye taşıyarak Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli ‘oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında ne diyeceği merak konusu oldu.

Kamuoyu, bu konuşmaya kilitlenirken Erdoğan, İsrail ve FETÖ’yü işaret etti.

Türkiye'nin son dönemde İsrail'e karşı sert tutumu Fetövari oluşumların hareketlenmesini sağladı.
Erdoğan, konuşmasında, “FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi köken, meşrep, inanç, bunun üzerinden insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme