• Haberler
  • Gündem
  • Ayhan Bora Kaplan Olayının Aslı Ne! Nasıl Darbe Girişimine Dönüştü?

Ayhan Bora Kaplan Olayının Aslı Ne! Nasıl Darbe Girişimine Dönüştü?

Günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden Ankara emniyet müdürlüğünde yaşananlar ve Ayhan Bora Kaplan olayının aslı ne? Bu olay nasıl bir darbe girişimine dönüştü? olayın arkasında kimler var?

Ankarada suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile bu suç örgütüne mensup olmakla suçlanan 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce devam edilirken davayla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

GİZLİ TANIK YURTDIŞINA KAÇTI

Ankara'da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik önce deşifre olmuş, ardından yurtdışına kaçmıştı.

 Zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Serdar Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapan birçok isim ile halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürmüştü.

EMNİYETTE ÜST DÜZEY ALARM

İddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış, yapılan aramalarda evlerinde bulunan dijital materyallere el konulmuştu.

İFADELERİNİN ARDINDAN 3 MÜDÜR AÇIĞA ALINMIŞTI

Yaşananların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı veMülkiye başmüfettişleri görevlendirildi. Müfettişler, 8 Mayıs'ta Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın ifadesine başvurdu.

İfadelerin alınmasının ardından 9 Mayıs tarihinde 3 müdür de açığa alındı. Mülkiye başmüfettişlerinin, 'Gizli tanık üzerinden soruşturmayla ilgisi olmayan siyasetçi ve bürokratların isimlerinin dosyaya neden sokulmaya çalışıldığı, operasyon için üstten talimat alınıp alınmadığı, gizli tanığa ifadesinde geçirmek için söylenen isimlerin nasıl belirlendiği, emniyet görevlisi dışında bu süreçte başka kim veya kimler var, dışarıdan bir talimat alınıp-alınmadığı' gibi kritik soruları yönelttiği öğrenildi.

OPERSAYON DERİNLEŞTİ GÖZALTILAR GELDİ

Ayhan Bora Kaplan’ı gözaltına alan bu üçlü; Organize Şube’den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik (Ayaktaki takım elbiseli), Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan (yeşil tişörtlü) ve Komiser Ufuk Gültekin (beyazlı) gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan Olayının Aslı Ne! Nasıl Darbe Girişimine Dönüştü?

NASIL DARBE GİRİŞİMİNE DÖNÜŞTÜ?

Yapılan incelemelerde Ak Partili bir çok siyasetçinin ve kritik görevde bulunan bazı bürokratların Ayhan Bora Kaplan davasına gizli tanık aracılığı ile sokulmak istendiği belirlendi.

Bakmadan Geçme