• Haberler
  • Gündem
  • Uğur Dündar, Ayhan Bora Kaplan Davası Sanıkları İle Emniyette Görüştü mü?

Uğur Dündar, Ayhan Bora Kaplan Davası Sanıkları İle Emniyette Görüştü mü?

Gazeteci Uğur Dündar'ın Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık olduğu belirtilen ve firari olan Serdar Sertçelik ile emniyette görüştüğü iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Firari Serdar Sertçelik'in 15 Nisan'da Ankara Emniyeti'nde sorgu odasında Uğur Dündar ile görüştüğü iddia edildi.

GİZLİ TANIK VE UĞUR DÜNDAR DETAYI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra M7 koduyla gizli tanık yapılan, elektronik kelepçeli olmasına rağmen iddialara göre 9 kere firar eden ve Ece Ronay ile birlikte gittiği bir restoranda silahla yaralanan Serdar Sertçelik, yurt dışına firar etmişti.

Kendisini dosyanın gizli tanığı olduğunu belirterek firari sözde gazeteci Erk Acarer'in yayınında ifşa eden Sertçelik'in elektronik kelepçeyle yurt dışına nasıl kaçtığı büyük yankı uyandırırken, Sertçelik yayında çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK ÇARPICI DETAYLARI PAYLAŞTI

Siyaset komplosunun şeması ve Ankara Emniyeti'ndeki sıcak gelişmeleri A Haber canlı yayınında Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek anlattı.

ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ DETAYLAR

"3 emniyet müdürü hakkında tutuklama talebi olmadı. Sadece arama gerçekleştirildi ve yurt dışına çıkış yasağı verildi. Aramalarda dijital bir suç oluşturacak bir şey varsa ona el konuldu fakat herhangi bir tutuklama olmadı."

"8 Eylül 2023'de Ayhan kod adlı kişi yurt dışına bilet alıyor ve havalimanına çıkarken gözaltına alınıyor. Operasyonda görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Çelik var ve Bora Kaplan da ters kelepçe ile yere yatırılıyor. Ardından bu operasyonun görüntülerini bir ajansa göndermek yerine T24 adlı internet sitesine veriyor. T24, Başkan Erdoğan'a seçim öncesi operasyon yapan ve Alman sermayesi ile ayakta tutulan bir internet sitesi. O dönem bu operasyonu Emre Uslu, Adem Yavuz Aslan, Erk Acarer gibi firari Fetullahçılar sürekli köpürttüler."

UĞUR DÜNDAR İDDİALARI REDDETTİ

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen gizli tanıkla sorgu odasında görüştüğü iddia edilen Uğur Dündar ne dedi:

"Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi Müdürlüğü'nde, dün ya da bugün; müdüründen polisine kadar hiç kimseyi tanımadığım gibi, hiçbiriyle telefonla dahi konuşmadım. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne en son 40 yıl önce gittim. Keza Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü'nden hiç kimseyi tanımam. Hiçbiriyle yüzyüze veya telefonla  görüşmem olmamıştır.
Zaten yaşadığım kent İstanbul'dur."

 

 

 

Bakmadan Geçme