• Haberler
  • Dünya
  • Suudi Arabistan'dan İsrail'i Eleştirenlere Tutuklama Kararı

Suudi Arabistan'dan İsrail'i Eleştirenlere Tutuklama Kararı

Suudi Arabistan, İsrail-Hamas savaşı ile alakalı sosyal medyada İsrail aleyhine paylaşım yapan veya boykot çağırısında bulunan vatandaşlarını tutuklama kararı aldı.

Kabe imamlarının bile özgürce dua edip konuşma yapmasına engel olan Suudi Arabistan yönetiminden herkesi şok edecek bir hamle daha geldi. 

Suudi Arabistan yönetiminin tüm dünya insanlarının sokaklarda ve sosyal medyada tepki gösterdiği İsrail'e karşı eleştirilere bile müsamaha göstermediği, bir çok Suudi vatandaşın bu nedenle tutuklandığı bildirildi. 

Bloomberg'in haberine göre; Suudi yönetiminin kendi vatandaşlarına karşı uyguladığı baskıları artırdığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan bişr çok kişi ile alakalı işlem yapıldığı belirtildi. 

GÜVENLİK KAYGISI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Riyadlı diplomatlar ve insan hakları örgütleri, son tutuklama dalgasının, özellikle Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırısı ve bunun yansımalarıyla ilgili güvenlik kaygılarından kaynaklandığını belirtiyor.

Kimliklerini açıklamayan bazı kişiler, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi ülkelerin, İran ve İslami grupların çatışmayı ayaklanmaları kışkırtmak için kullanacağından korktukları ve yeni bir Arap baharı yaşamak istemedikleri için sert önlemler aldıklarını ifade ediyorlar.

Aynı kaynaklara göre; son olarak İsrail'in asla affedilmemesi gerektiğini söyleyen bir yazarın yanı sıra Arabistan'da ki Amerikan fast food restoranlarının boykot edilmesi çağrısında bulunan bir kişi de tutuklandı.

7 EKİM ÖNCESİ NORMALLEŞME BAŞLAMIŞTI

Son Gazze saldırılarının başlangıcı olarak kabul edilen 7 Ekim olayları öncesi Suudi Arabistan ile İsrail arasında buzlar erimiş ve iki ülke normalleşme süreçlerini başlatmıştı. Saldırıların şiddetlenmesi sonrası Suudi Arabistan normalleşme sürecini rafa kaldırdığını duyurdu. 

YEMEN'DEN İSRAİL'E ATILAN FÜZELERİ SUUDİ YÖNETİMİ ENGELLEDİ

Yemen'den husiler tarafından İsrail'e gönderilen bir çok füze Suudi Arabistan tarafından engellenmiş ve İsrail için herhangi bir tehdit oluşturmasına izin verilmemişti. 

Muhabir.com.tr ÖZEL HABER

 

Bakmadan Geçme