• Haberler
  • Gündem
  • 22 İlde Eş Zamanlı Terör Operasyonu: 239 Kişi Yakalandı

22 İlde Eş Zamanlı Terör Operasyonu: 239 Kişi Yakalandı

22  ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen 'BOZDOĞAN-39' operasyonlarında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı palaşıma göre, Bölücü Terör Örgütüne 22 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı. 

Operasyonlarda terör örgütüne eleman sağladıkları, Bölücü Terör Örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yaptıkları,Kanunsuz gösterilere katıldıkları,Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, gibi duçlar ile aranan kişiler gözaltına alındı

239 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

22  ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-39” operasyonlarında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı.

Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere 22 ilde operasyon düzenlendi,

OPERASYON SONUCU

Operasyonlar sonucu: 2 adet ruhsatsız tabanca,3 adet kurusıkıdan çevirme tabanca,3 adet ruhsatsız tüfek, Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

 

 

 

Bakmadan Geçme