Diyarbakır'a Girişler Yasaklandı!

Kobani olayları hakkında görülen davada alınan kararlar sonrası tedbir kararları açıklandı. Diyarbakır Valiliği şehre girişleri 4 gün boyunca yasakladı.

6-8 Ekim Olaylarına ilişkin Kobani Davası'nda kararların açıklanması sonrası Diyarbakır Valiliği, kentte konuyla alakalı eylemlerin yasaklandığını, bu eylemlere katılmak için şehir dışında gelenlerin ise şehre alınmayacağını duyurdu.

6-8 Ekim Olaylarına ilişkin Kobani Davası'nda kararların açıklanması sonrası Diyarbakır Valiliği, kentte konuyla alakalı eylemlerin yasaklandığını, bu eylemlere katılmak için şehir dışında gelenlerin ise şehre alınmayacağını duyurdu. Diyarbakır ilçelerinde yaşayanların da il merkezine girmelerine yasak getirildi. Söz konusu yasakların 4 gün süreceği aktarıldı.

ÇATIŞMA ÇIKARILMAK İSTENMEKTEDİR!

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2014 yılında gerçekleşen ve '6-8 Ekim Olayları' olarak bilinen süreçte vatandaşlarımızın ve kolluk görevlilerimizin can ve mal güvenliğine yönelik saldırıların da gerçekleştiği olayların dava duruşmasının Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16.05.2024 tarihinde yapılacağı bilindiğinden daha önce ilimizde gerçekleşen vahim olayları tekrar gerçekleştirmek arzusunda olan terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları -sözde- protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir."

Bakmadan Geçme