• Haberler
  • Gündem
  • Özgür Özel: Kobani Davası Kararları Kabul Edilemez!

Özgür Özel: Kobani Davası Kararları Kabul Edilemez!

Kobani davası dolayısıyla sanıklara verilen ceza sonrasında Özgür Özel katıldığı programda konu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davası kararına ilişkin olarak “bu dava siyasi bir dava” değerlendirmesinde bulundu. Özel, “Uzamasıyla zamanlamasıyla karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla her yönüyle siyaseten kullanılmaya elverişli bir dava. Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük ama burada Yüksekdağ ve Demirtaş’a verilen cezaların kabul edilir tarafı yok. Bazı beraat kararları önemli ama geriye dönüp baktığınızda Yasin Börü suçundan beraat ettiler.

Bu dava siyaseten ne kadar çok kullanıldı bugün geldiğimiz noktada mahkeme Yasin Börü’nün ölümünden sorumlu olmadıklarını söyledi. Bir partinin genel başkanı olmasan beraat edenleri ve ağır ceza alanları hangi kategoride değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme