Rus Hava Kuvvetleri Yeni Parti Su-57'leri Teslim Aldı

Rus hava kuvvetleri, yeni Su-57 savaş uçakları partisini teslim aldı. Savaş süreci Rus savunma sanayinin üretim kapasitesini ciddi oranda arttırdı.

Rus sanayi bakanı Manturov, United Aircraft Corporation’ın 2023’te planlanan 5. Nesil Su-57 savaş uçaklarının tamamını üretip teslim ettiğini açıkladı. Kaç adet teslim edildiği ise güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Su-57 Savaş uçağı

Su-57 savaş uçağı, Rus Hava Kuvvetleri için Sukhoi firması tarafından geliştirilen 5. Nesil bir multirole-avcı uçağıdır. 2000’lerin başında Hindistan ile ortak olarak başlayan proje, daha sonrasında Hindistan’ın ayrılması ile birlikte Rusya’nın tek başına yürüttüğü bir proje olarak devam etmiştir. İlk uçuşunu 2010 yılında yapan uçaktan ilk etapta 78 adet üretilip Rus Hava Kuvvetlerine teslim edilecektir.

Su 27’lerin yerine geçmesi planlanan uçak, doğrudan F-22 ve F-35’in rakibidir. Şu zamana kadar 22 uçağın teslim edildiği düşünülmektedir. Uçakların Ukrayna sahasında kullanıldığı da iddia edilse de resmi olarak herhangi bir doğrulama olmamıştır.

Bakmadan Geçme