Gram Altın Rekora Koşuyor

Son günlerde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, bugün de devam ederek altın tarihi rekorlarını kırmaya devam ediyor.

Son günlerde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, bugün de devam ederek altın tarihi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Dolar kuru ve ons altın değerlerinden etkilenen altın fiyatları, haftanın dördüncü gününe yükselişle başladı.

2 BİN 200 TL'Yİ  AŞTI

Bugün itibarıyla altının gram fiyatı, 2 bin 200 lira eşiğini aşarak tarihi rekor seviyeye ulaştı ve 2.206 TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın da yüksek seviyelerde seyrediyor ve bugün 3 bin 607 liradan satılıyor.

Hızlı Yükseliş Devam Ediyor: Ons Altın 2.161 Dolar Seviyesinde

Altının gram fiyatı bir önceki gün kapanışını 2 bin 192 TL seviyesinden yapmıştı. Çeyrek altın ise 3 bin 584 TL'den kapanış yapmıştı. Bu durum, altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin devam ettiğini gösteriyor.

Ons altın ise spot piyasada yüzde 0,46 oranında yükselerek 2 bin 161 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram tarafındaki fiyatlamaları hem ons altının değerindeki artışlar hem de dolar/TL kurundaki gelişmeler etkiliyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarının son dönemdeki yükselişinde küresel ekonomik belirsizliklerin, enflasyon endişelerinin ve jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtiyorlar

Bakmadan Geçme