• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe - Beşiktaş Maçını Kaybederse Şampiyonluk Şansını da Kaybeder mi?

Fenerbahçe - Beşiktaş Maçını Kaybederse Şampiyonluk Şansını da Kaybeder mi?

Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe Beşiktaş'ı konuk edecek. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Fenerbahçe Beşiktaş'a kaybederse şampiyonluk şansını kaybeder mi? sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Süper Lig'in 34. haftası Fenerbahçe ile Beşiktaş derbisine sahne olacak.

Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmaya saatler kaldı. İki takım hazırlıklarını tamamlayarak karşılaşma saatini beklemeye başladı.

Galatasaray'ın önceki gün Adana Demirspor'u deplasmanda 3-0 yenmesinin ardından zirve yarışı verdiği Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını ligin bitimine 5 hafta kala 7'ye çıkardı.

Beşiktaş karşısına büyük bir stres altında çıkacak olan Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisini kaybetmesi durumunda şampiyonluk şansını kaybeder mi sorusunun cevabı da merak konusu oldu.

KAYBEDERSE MATEMATİKSEL OLARAK ŞANSI DEVAM EDECEK

Fenerbahçe'nin derbiyi kaybetmesi durumunda lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 7 olacak. Ligin bitmesine ise 4 hafta kalmış olacak. Fenerbahçe kalan 4 haftada tüm maçlarını da kazanırsa 12 puan toplamış olacak.

Fenerbahçe'nin kalan maçlarından birisi de Galatasaray ile. Fenerbahçe Galatasaray derbisini yense dahi sarı-kırmızılıların Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için kalan 4 maçtan en az 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alması gerekiyor. Galatasaray'ın 2 mağlubiyet 1 beraberlik alması durumunda ise puanların eşitlenmesi anlamına geliyor. Bu durumda ise averajlara bakılacak. Şuan itibariyle Galatasaray'ın bir maçı fazla averajı Fenerbahçe'den 2 gol fazla. 

Fenerbahçe'nin matematiksel olarak şansı devam etse de Galatasaray çok büyük bir psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisini kazanmaktan başka şansı bulunmuyor.

 

Bakmadan Geçme