• Haberler
  • Ekonomi
  • Bitcoin'deki yükseliş, dolandırıcılık olaylarının artmasına yol açtı Toplamda 4 milyar dolarlık bir zarara neden oldu.

Bitcoin'deki yükseliş, dolandırıcılık olaylarının artmasına yol açtı Toplamda 4 milyar dolarlık bir zarara neden oldu.

Son dönemde Bitcoin'in yükselişi devam ederken, kripto para dolandırıcılığında da artış yaşandığı belirtiliyor. FBI'ın verilerine göre, 2023'te kripto para dolandırıcılığı yüzde 53 artarak 3,94 milyar dolara yükseldi.

Bitcoin Yükselirken Kripto Para Dolandırıcılığı Artıyor

Bitcoin'in son dönemdeki yükselişi devam ederken, kripto para dolandırıcılığında da önemli bir artış yaşanıyor. FBI'ın verilerine göre, 2023'te kripto para dolandırıcılığı yüzde 53 artarak 3,94 milyar dolara ulaştı. Bu durum, yatırımcıları ciddi zararlara uğratan dolandırıcılık vakalarının artışını işaret ediyor.

Dolandırıcılar Yatırımcıları Kandırıyor

Uzmanlar, kripto para piyasasındaki yükseliş trendiyle birlikte dolandırıcıların faaliyetlerini artırdığını belirtiyor. Dolandırıcılar, özellikle "kazançlı yatırım vaatleriyle" kripto para sahiplerini kandırmaya çalışıyor.

Manipülasyon ve Çöpçatanlık Uygulamaları Artıyor

Kripto para analiz firması Chainalysis, yatırımcıları piyasa manipülasyonu üzerine kurulu dolandırıcılıklara karşı uyarıyor. Özellikle "pump and dump" adı verilen manipülasyon taktikleri, yatırımcıların büyük zararlar yaşamasına neden olabiliyor.

Ayrıca, çöpçatanlık uygulamaları üzerinden yapılan sahtekarlıkların sayısında da ciddi bir artış gözlemleniyor. Analize göre, bu tür sahtekarlıklar 2020'den beri 85 kat artmış durumda.

Regülasyon Önem Kazanıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Bitcoin ETF başvurularını onaylamasıyla birlikte kripto para piyasasına olan ilgi yeniden arttı. Ancak, uzmanlar, daha sıkı regülasyonların bu tür dolandırıcılıklarla mücadelede önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Bakmadan Geçme