• Haberler
  • Gündem
  • Ankara Emniyetinde Cevabı En Çok Merak Edilen Soru! Ev Hapsindeki Serdar Sertçelik Yurtdışına Nasıl Kaçtı?

Ankara Emniyetinde Cevabı En Çok Merak Edilen Soru! Ev Hapsindeki Serdar Sertçelik Yurtdışına Nasıl Kaçtı?

Ayhan Bora Kaplan davasında emniyette gözaltına alınan kişi sayısı 8'e yükselirken ve kamuoyu başka gözaltı olacak mı sorusunun cevabını merak ederken Serdar Sertçelik ev hapsindeyken nasıl yurt dışına kaçtı? Sorusunun cevabı aranıyor.

Ankara emniyetinde adeta deprem etkisi oluşturan ve dosya derinleştikçe emniyetteki gözaltı sayısının arttığı Ayhan Bora Kaplan davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Suç örgütü lideri olarak gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan ile birlikte 61 kişinin yargılaması devam ederken Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sıcak gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Gizli tanık olduğu iddia edilen ve M7 kod adı verilen Serdar Sertçelik’in yurt dışından yaptığı açıklamalarla siyasilere kumpas kurulduğunu söylemesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Yaşanan gelişmelerin ardından ilk olarak 4 emniyet mensubu gözaltına alınırken bugün de gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçışıyla ilgisi olduğu belirtilen 3’ü sivil 1’i emniyet mensubu 4 kişi daha gözaltına alındı.

Ayhan Bora Kaplan davasında emniyette gözaltına alınan kişi sayısı 8’e yükselirken ve kamuoyu başka gözaltı olacak mı sorusunun cevabını merak ederken Serdar Sertçelik ev hapsindeyken nasıl yurt dışına kaçtı? Sorusunun cevabı aranıyor.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numaralı ismi olduğu iddia edilen ve davada iddialara göre zorla gizli tanık yapılan Serdar Sertçelik'in ev hapsindeyken ve elektronik kelepçeliyken yurt dışına kaçması ve dosyaya gizli tanık yapılma süreci davanın seyrini değiştirdi.

Kendisinin tehditle zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Sertçelik, Emniyet Müdürü Şevket Demircan ile yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarını yayınladı. 

Kendisi üzerinden komplo kurulmaya çalışıldığını iddia eden Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapan birçok isim ile aktif ve kritik görevlerde bulunan bazı bürokratların isimlerini de dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürdü.

SERDAR SERTÇELİK YURT DIŞINA KİMLER TARAFINDAN KAÇIRIŞDI?

Açıklamaların ardından Ankara emniyetinde 17-25 Aralık operasyonuna benzer bir girişimin yaşandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP’ye kumpas kurulmaya çalışıldığı anlaşıldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet içerisindeki darbe girişimini doğrular mahiyette açıklamalarda bulundu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiser gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Serdar Sertçelik’in elektronik kelepçeli bir şekilde ev hapsinde olmasına rağmen yurt dışına nasıl kaçtığı araştırılıyor.

Soruşturma kapsamında yeni gözaltılar olabileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme