• Haberler
  • Gündem
  • Atatürk'ün İsrail'de Heykeli Var mı? İşte Atatürk'ün Heykeli Bulunan Ülkeler!

Atatürk'ün İsrail'de Heykeli Var mı? İşte Atatürk'ün Heykeli Bulunan Ülkeler!

Sosyal medyada çok sık tartışılan konulardan olan Atatürk'ün heykelinin Tel-Aviv'de bulunup bulunmadığı meselesi konuşulmaya devam ediyor. Özellikle İsrail'in katliamları sonrasında daha çok gündem olan konunun ayrıntılar neler? İşte detaylar:

İsrail'deki Atatürk büstü 2007 yılında açıldı. Türk kökenli Musevilerin kurduğu, Tel Aviv yakınlarındaki Yehud'da bulunan Arkadaş Derneği'nin bahçesine konulan büstün açılış törenine, çok sayıda davetlinin yanı sıra Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, Dernek Başkanı Eyal Peretz ve Yehud Belediye Başkanı Yosi Ben-David de katıldı. Tan ve Peretz'in kurdelesini kestiği büstün kaidesinde "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk... Bütün Türk milletini ve Türkiye'yi seven İsrail halkı, sana ebediyen minnettar kalacaktır" yazıyor.

Atatürk'ün İsrail'de Heykeli Var mı? İşte Atatürk'ün Heykeli Bulunan Ülkeler!

ATATÜRK'ÜN HEYKELİ BULUNAN DİĞER ÜLKELER ŞUNLAR:

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok şehrinde ulu önder Atatürk'ün ismini ya da heykelini görmek mümkün. Hürriyet gazetesi Atatürk'ün heykelinin bulunduğu ülkeleri derledi. İşte o ülkeler;

MEXİCO CİTY / MEKSİKA

2003 yılında heykeltıraş Sait Rüstem tarafından yapılan Atatürk Anıtı, Çimento Müs-tahsilleri İşveren Sendikası Başkanı Ahmet Eren’in çabalarıyla Meksika’nın başkenti Mexico City’e götürülmüş. Şehirde Atatürk Anıtı’nın açılışı ise 29 Ekim 2003 yılında yapılmış.

WASHİNGTON / ABD

Heykel Atatürk'ün 75. ölüm yılı olan 10 Kasım 2013 yılında yaptırılmış. Bölgenin önemli meydanlarından biri olan Sheridan Circle’da yer alıyor.

SANTİAGO / ŞİLİ

Şili’nin başkentindeki parklardan birinde yer alan Atatürk rölyefi, burada yaşayan halkın Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alması amacı ile belediye tarafından yaptırılmış.

BİŞKEK / KIRGIZİSTAN

Bişkek’in Ahunbayev caddesindeki bir parka 1995 yılında Atatürk ismi verilmiş. 10 Kasım 2015 yılında ise parka Atatürk heykeli yaptırılmış.

HAVANA / KÜBA

Heykel Havana devlet adamlarının isteği üzerine heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından 2011 yılında yapılmış. Heykelde, ulu önderin “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözü yer alıyor.

Bakmadan Geçme