Rus Ordusu'na Yeni T90M Ana Muharebe Tankı Teslimatları Gerçekleşti

Rus savunma sanayi şirketi Rostec, Rus birliklerine yeni bir parti T-90M Proryv tankı teslim ettiğini duyurdu.

Rus devlet havacılık ve savunma şirketi Rostec, Rus birliklerine yeni parti T-90M Proryv ana muharebe tankı teslimatının yapıldığını duyurdu. Rusya’nın en büyük tank üreticisi olan Uralvagonzavod tarafından teslim edilen bu son sevkiyat, Başkan Vladimir Putin’in yaklaşan Rusya başkanlık seçimleri öncesindeki seçim öncesi kampanyasının bir parçası olarak düzenlenen kutlama etkinliğiyle aynı zamana denk geldi.

Rus ordusu 2020 Ekim ayında ilk T-90M Proryv tanklarını teslim almıştı.

İlk partinin teslimatı gündemde iken Uralvagonzavod şirketi Genel Müdürü Alexander Potapov, 2027 yılına kadar yaklaşık 900 adet tankın teslim edilip ordunun kullanımına sunulacağını söylemişti. Uralvagonzavod, T-72 tanklarının T-72B3M seviyesine, T-90’ın T-90M seviyesine kadar derin bir modernizasyonunu gerçekleştiriyor ve yeni T-90M Proryv tankları üretiyor. Defence Blog tarafından yapılan habere göre Rus tanklarının bazıları mayına çarparak hareket yeteneğini kaybetti, bazıları da Ukrayna saldırılarının doğrudan hedefi oldu. Son teslimatlar, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşta Rusların uğradığı kayıpları telafi etmeye yönelik devam eden çabalarının altını çiziyor. Rostec’e göre, yeni tedarik edilen tanklar, mürettebatın hayatta kalma kabiliyetini ve savaş senaryolarında operasyonel etkinliği artırmayı amaçlayan bir dizi iyileştirme içeriyor.

T-90M Proryv

T-90M Proryv tankları çok yönlü korumaya ve 7/24 operasyon için tasarlanmış modern, yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş bir atış kontrol sistemine sahiptir. T-90M Proryv, standart mühimmatın yanı sıra tanksavar mühimmatları da ateşleyebilen 125 mm 2A46M-4 yivsiz top ile donanmıştır. NATO Kodu AT-11 Sniper-B olan tank, bir adet NSVT 12.7 mm ağır makineli tüfek ve bir adet 7.62 mm eş eksenli makineli tüfekle donatılmış bir uzaktan kumandalı silah istasyonuna sahiptir.

Bakmadan Geçme