YRP'den AK Parti ile İttifak İddialarına Yalanlama

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında yapılması düşünülen ittifak çalışması adeta çıkmaza girmiş durumda.

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında yapılması düşünülen ittifak çalışması adeta çıkmaza girmiş durumda.


YRP Genel Başkanlarının televizyon programları ve basın toplantılarında yaptığı açıklamalar sonrasında “ipler tamamen koptu, ittifak olmayacak” yönünde yorumlar yapılırken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştüğü belirtilmişti.
Bu görüşmenin ardından yeniden YRP ile AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti adayının desteklenmesi yönünde anlaştıklarına ilişkin iddialar yer aldı.

İttifak Talebini Kabul Etmedik

YRP Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, AK Parti’nin ittifak talebinin kabul edildiği yönünde basında çıkan haberler yalanlandı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bugün bir kısım medyada yer alan Ak Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu ittifak talebini kabul ettiğimiz yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Değerlendirmeler Sürüyor

Yeniden Refah Partimiz, Ak Parti'nin ittifak talebine ilişkin değerlendirmelerini sürdürmektedir. Partimiz içindeki istişare ve değerlendirmeler sonrası alınacak kararı Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan kamuoyu ile paylaşacaktır. Bu hususta; Genel Başkanımızın yapacağı açıklama dışındaki açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

AK Parti YRP’ye Yerel Seçim İttifakı İçin Ne Teklif Ediyor

Adeta yılan hikayesine dönen YRP ile AK Parti arasındaki ittifak konusunun nasıl sonuçlanacağı kamuoyunda merak konusu oldu. 
AK Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir’i kazanabilmek için YRP’nin oylarına ihtiyaç duyuyor ve bu illerde aday çıkarmayarak kendilerinin desteklenmesini istiyor. Karşılığında ise bu illerde belediye meclis üyeliği teklif ettiği belirtiliyor. YRP kurmayları ise kabul edilemez teklif olarak gördükleri teklifi kabul etmeyerek İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme