Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç İstifa Etti mi?

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki Ayhan Bora Kaplan depremi dalgalar halinde devam ediyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevden alınan ve haklarında soruşturma başlatılan 3 emniyet mensubunun evlerinde arama yapıldığı belirtilirken Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in de emeklilik dilekçesini verdiği iddia edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve daha sonra haklarında soruşturma açılan 3 üst düzey emniyet mensubunun akşam saatlerinde evlerinde arama yapıldığı haberi kamuoyuna bomba gibi düştü.

Resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmazken sosyal medya platformlarında bazı gazeteciler ve hesaplar arama iddialarını dile getirdi.

Ankara emniyetinde Ayhan Bora Kaplan depremi olarak kamuoyunun gündemine gelen olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı tutuklu yargılanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğunu tespit ettiği il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şubesi müdürü ile yardımcısının görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Bakanlık bu kişiler hakkında daha sonra soruşturma açıldığını bilgisini de kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bugün akşam saatlerinde ise görevden uzaklaştırılan 3 emniyet mesubunun evinde arama yapıldığı haberleri paylaşılmaya başlandı.

Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in de yaşanan gelişmeler sonrasında görevinden ayrılmak için emeklilik dilekçesini verdiği gelen iddialar arasında.

Konuya ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden veya İçişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Engin Dinç, resmi olarak halen görevine devam ediyor.

Bakmadan Geçme