Ankara'da Yeni Bir 17-25 Vakası mı Patlak Verdi?

Ankara emniyetinde önce görevden uzaklaştırılan daha sonra da haklarında soruşturma açılan 3 üst düzey emniyet mensubunun evlerine arama yapıldığı ifade ediliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve daha haklarında soruşturma açılan 3 üst düzey emniyet mensubunun evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Ankara emniyetinde Ayhan Bora Kaplan depremi olarak kamuoyunun gündemine gelen olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı tutuklu yargılanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğunu tespit ettiği il emniyet müdür yardımcısı, organize suçlarla mücadele şubesi müdürü ile yardımcısının görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Bakanlık, daha sonra üç isim hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu. 

Görevden uzaklaştırılan ve haklarında işlem başlatılan isimlerin evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldığı iddia edildi.

Olayın boyutunun daha da büyük olduğu ve illegal dinleme ve 17/25’e benzer bir girişimin olduğu da gelen iddialar arasında yer alıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla arama iddialarına yer verdi.

Saymaz, "Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan Ankara Emniyeti Organize Şubesi’nden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın evleri aranıyor. Soruşturmayı Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi yapıyor" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme