• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli: İsrail'in Vaat Edilmiş Topraklarının Nihai Hedefi Anadolu Topraklarıdır

Bahçeli: İsrail'in Vaat Edilmiş Topraklarının Nihai Hedefi Anadolu Topraklarıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'nin yaptığı Konuşmada Satır başları şu şekilde:

Netanyahu yönetimi terör arıyorsa bir boy aynasına ilk elden bakmayı mutlaka tercih etmelidir. Küresel vicdan Filistin'in yanındadır. BM Genel Kurulu'nda ABD'nin Filistin tasarısını bir kez daha veto etmesi muhtemeldir. İsrail temsilcisinin tepkisi de Siyonist vandallıktır. Oysa BM Güvenlik Konseyi hesap verir olmalıdır. Eşit temsiliyet hakkının sağlanması hayata geçirilmelidir. BM sistemi daha kapsayıcı olmalı. Daimi üye sayısı çoğaltılmalı, veto yetkisi sınırlandırılmalı.

GAZZE'Yİ SAVUNMAK GAZİANTEP'İ SAVUNMAK DEMEKTİR

Gazze'yi savunmak demek mesela Gaziantep'i savunmak demektir. Gazze'yi konuşmak demek mesela Şanlıurfa'yı konuşmak demektir. Hiç kimse buradan bir cephe açıp Türkiye'yi suçlamaya meyletmesin. Diyorum ki, İsrail-Filistin arasında bir an evvele ateşkes rejimi olmalı. İki devletli çözümden başka herhangi bir alternatiften bahsedilemeyecektir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin Devleti'nden başka seçenek yoktur.

SAPKIN BİR EĞİLİMİN PEŞİNDELER

Türkiye Yüzyılı hedefleri hepimizin sahip çıkıp gerçeğe dönüştürmek için çalışacağımız milli bir vizyon hamlesidir. Huzursuz, umutsuz, ufuksuz, memnuniyetsiz kitleler psikolojik rahatsızlıkların, sapkın eğilimlerin pençesindedir. 2024 yılı Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehditle yüz yüze kaldığını belli etmiştir. Sanattan çok siyasi içerikli yarışmanın ahlaki çöküşe dönüşmesi, erkekle kadın arasında 3. türün tedavüle çıkması ibret levhası olmuştur. Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Birinci olan erkek sanatçının tüylü ceket, pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici yozlaşmanın teyididir. Bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle anlayış.

ÖTV VE KDV SORUNUNA NEŞTER VURULMALIDIR

Dünyanın pek çok bölgesindeki yerleşim yerleri ve tarım arazileri aşırı yağıştan zarar görmüştür. Çiftçilerimizin derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir. Çiftçi demek adanmış yürekler demektir. Çiftçilerimize ne versek, ne yapsak azdır. Girdi fiyatları sorunlarının büyümesi köylülerimizin, çiftçilerimizin başlıca şikayetidir. Çiftçilerimiz için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Çiftçilerimize verilen gübre ve mazot desteğinin bütçe imkanları dahilinde yükseltilmesi dileğimizdir.

SABRIMIZI TAŞIRMASINLAR

Her birinizin belki birkaç hadise dışında bu sabah Meclis'e emniyet içinde intikal ettiği düşüncesindeyim. Çok şükür yolunuzu kapatan olmadı. Hür ve bağımsız bir ülkede aksini düşünmenin söz konusu dahi edilmeyeceğini hepiniz takdir edersiniz. Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz'a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar.

Sabrımızı taşırmasınlar. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.

.

MUHABİR

Bakmadan Geçme