• Haberler
  • Gündem
  • Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Açığa Alınan 3 Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Açığa Alınan 3 Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında adı geçen üç polis müdürü gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki Ayhan Bora Kaplan soruştması derinleşiyor. 

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında geçtiğimiz günlerde açığa alınan ve dün akşam da şok bir baskınla evlerinde arama yapılan 3 emniyet müdürü bugün itibariyle gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve daha sonra haklarında soruşturma açılan 3 üst düzey emniyet mensubunun akşam saatlerinde evlerinde arama yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 ismin Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü soruşturmasında illegal dinlemeler yaparak 17-25 Aralık operasyonuna benzer bir çalışma içerisine girdiği ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını AK Patiye doğru yönlendirdikleri iddia edildi.

Gözaltı kararına ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı 9 Mayıs'ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma aşamasında gizli tanık olan ve yurt dışına kaçtığı öne sürülen S.S'nin, yurt dışına kaçırılmasında ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki işlemlerin devam ettiği, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunun hazırlanmasının ardından şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme