• Haberler
  • Ekonomi
  • Yasa Yürürlüğe Girdi Emekliler Bayram İkramiyesini Ne Zaman Alacak?

Yasa Yürürlüğe Girdi Emekliler Bayram İkramiyesini Ne Zaman Alacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkaran kanun yürürlüğe girdi. Emekliler bayram ikramiyelerini ne zaman alacak? Bayram ikramiyesinden kimler yararlanacak? sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyesindeydi. Emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkaran kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki şimdi emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bayram ikramiyesinden kimler faydalanabilecek? sorularının cevabı haberimizde. İşte detaylar.


7499 Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı. Emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkaran madde de bu kanun içerisinde yer alarak yürürlüğe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatacağını açıklamıştı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu sene Ramazan bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. İkramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacağı için emekliye bayram ikramiyelerinin bayramdan önceki hafta yani 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

 

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak. 

Bakmadan Geçme