Türkiye ve Pakistan ortak füze üretecek

Orgeneral İrfan Özsert ve beraberindeki heyet, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Zaheer Ahmed Baber Sidhu'yu ziyaret ederek iki ülke arasındaki askeri işbirliklerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İrfan Özsert liderliğindeki heyet, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, Türkiye ile Pakistan arasında havadan havaya füze teknolojisi alanında iş birliği ve teknoloji paylaşımı konusunda önemli gelişmeler yaşandı.

ORTAK FÜZE PROJESİ

Orgeneral İrfan Özsert ve beraberindeki heyet, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Zaheer Ahmed Baber Sidhu'yu ziyaret ederek iki ülke arasındaki askeri işbirliklerini görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşme, teknoloji geliştirme ve temel kabiliyet değişimlerine odaklanan ortak çalışma gruplarının faaliyetlerini daha da ileriye götürme konusunda kararlılıkla devam edilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Pakistan Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, her iki Hava Kuvvetleri için maksimum fayda sağlamak amacıyla Havadan Havaya Füze Teknolojisi değişim programının sürdürülmesinin ele alındığı belirtildi. Ayrıca, mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için devletler arası, kurumlar arası ve askeri makamlar arasında işbirliğinin artırılmasına karar verildiği vurgulandı.

PAKİSTAN İÇİN MİLGEM

Türkiye ve Pakistan arasındaki savunma sanayii iş birliği ise her geçen gün daha da derinleşiyor. ASFAT A.Ş. liderliğinde Pakistan Donanması için inşa edilen 4 adet MİLGEM Korveti'nin çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme