• Haberler
  • Siyaset
  • Türkiye Erdoğan ve Özel Görüşmesine Kilitlendi! Masada 8 Önemli Konu Var

Türkiye Erdoğan ve Özel Görüşmesine Kilitlendi! Masada 8 Önemli Konu Var

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkması Türk siyasetinde yeni bir dönemin de başlamasını sağladı. Her fırsatta birbirlerini çok ağır bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Özel, ilk kez bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin görüşme yapacak.

Türk siyaset tarihi uzun yıllardır görmeye alışık olunmayan bir görüşmenin arifesinde bulunuyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tarihi bir görüşme gerçekleştirecek.

Yaklaşık 47 yıl gibi uzun bir aradan sonra CHP'nin girdiği bir seçimden ilk defa zaferle çıkması ve AK Parti'nin de kurulduğu günden bu zamana kadar girdiği bir seçimde ilk defa ikinci parti olması Türk siyasetinde dengeleri değiştirirken yeni bir dönemin de başlamasını sağladı.

31 Mart yerel seçimlerinden önce iki liderin de birbirlerini çok ağır bir dille eleştirmesine rağmen seçimin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Özgür Özel'e kapımız açık" mesajı, CHP tarafından hızlı bir şekilde kabul gördü.

CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yaklaşımına aynı nezaket ve ivedilikle cevap vererek görüşmenin gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanlığı'ndan randevu talep etti. Özel'in randevu talebi de Cumhurbaşkanlığı tarafından aynı hızla cevaplandırılarak iki liderin bu hafta içinde görüşmesi planlandı.

Erdoğan ve Özel resmi olmayan ilk görüşmesini TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen resepsiyonda gerçekleştirdi.

Bu görüşmedeki sıcak temas siyaset kamuoyunda resmi görüşmenin ön hazırlığı olarak adlandırılsa da CHP Lideri Özgür Özel, görüşmeye ilişkin "sadece bir çay sohbeti" demekle yetinmişti.

MASADA 8 ÖNEMLİ KONU VAR!

İki liderin görüşmesinde ana gündem maddesinin Anayasa değişikliği olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra gerçekleştirilen Irak ziyareti dönüşünde gazeteciler ile uçakta yaptığı toplantıda Özgür Özel'in Anayasa değişikliğinde kendilerine destek vereceğine inandığını söylemişti. 

Nitekim Anayasa görüşmeleri de bu hafta itabariyle TBMM'de görüşülmeye başlanacak. AK Parti ve MHP'nin oyları Anayasa'yı değiştirmeye yetmiyor. Mutlaka diğer partilerin desteğine ihtiyaç var. Özellikle de CHP'nin bu konuda vereceği destek Cumhur İttifakı tarafından çok önemseniyor. Bundan dolayı da Erdoğan ve Özel görüşmesinin ana maddesinin Anayasa olması bekleniyor.

Bununla birlikte Özel'in ekonomi ağırlıklı gündemleri Erdoğan ile yapacağı görüşmede gündeme getirmesi ve çözüm önerileri için ısrarcı olması bekleniyor. 

İşte görüşmede ön plana çıkacağı düşünülen konu başlıkları;
-Yeni Anayasa,
-Emekli aylıkları ve çözüm önerileri,
-Enflasyon ve hayat pahalılığı,
-Atama bekleyen öğretmen ve diğer meslekler,
-Mülakatın kaldırılması,
-Gezi tutukluları ve adalette yaşanan aksaklıklar,
-CHP’ye geçen belediyelerin devasa borcu ve yeni kaynak aktarımları,
-Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri,

Bakmadan Geçme