• Haberler
  • Siyaset
  • Kayseri Gönül Dağı İsminde Yeni Bir İlçeye Kavuşacak

Kayseri Gönül Dağı İsminde Yeni Bir İlçeye Kavuşacak

Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mahut Arıkan projelerini tanıttı.

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım olmasa da ciddi anlamda sarsıntılar yaşayan Kayseri’de insanların deprem riskinden uzak, doğayla iç içe olabilecekleri, unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini geliştirebilecekleri yeni bir ilçe kurulacak.

TRT’nin milyonlarca kişiyi ekranların başına kilitleyen Gönül Dağı dizisinin ismi de böylelikle bir ilçeye isim olarak verilmiş olacak. Dizi bitse de ismi ilçede yaşatılmış olunacak.

Saadet Partisi İl Teşkilatı, Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “2029 Kayseri Vizyonu” Programı kapsamında büyükşehir ve ilçe adaylarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mahut Arıkan da program kapsamında projelerini tanıttı.

Ekonomiden imara şehre vizyon katacağına inandığı 38 projeyi açıklayan Arıkan’ın en çok dikkat çeken projelerinin başında ise 16 ilçesi bulunan Kayseri’yi 17 ilçeye kavuşturma projesi yer aldı.

Arıkan, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde ikisi merkez olmak üzere toplamda 16 ilçesi bulunan Kayseri’nin ilçe sayısını 17’ye çıkaracak. Yeni kurulacak ilçeye de Gönül Dağı ismi verilecek.

Yeni Bir İlçe Kuracağız

İnsanların huzurla yaşayabildiği, hayallerini kurduğu şehri Kayserililere hediye etmek istediğini belirten Arıkan, şunları söyledi:

“Şimdi, sizden bir şehir hayal etmenizi istiyorum. Kimse kaçak yapı yapmak için fırsat kollamıyor. Her gelir grubu rahatça yaşayabiliyor. İnsanlar hem şehrin yükünden hem de deprem korkusundan kurtulmuş. Şehrin yeşili size huzur veriyor. İşte biz hemşerilerimize böyle bir şehri hediye etmek istiyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı belediyeyi devr aldıktan sonra;

Yaşanabilir,

Her insana yuva olacak,

Güvenli, ekonomik,

Her türlü altyapısı ile kurgulanmış,

Depreme dayanıklı

Ana ulaşım ağı içerisinde

Akıllı şehir konseptinde,

Komşuluk bağlarının ve aitlik hissinin en üst düzeyde yaşanacağı

Kayserinin 17. ilçesi olacak; yepyeni bir ilçe kuracağız. Kayserili hemşerime bu yeni ilçemiz hayırlı olsun!

Bu yeni ilçemizin adına, Kayserili hemşerimin merhamet dolu kalbine, samimi misafirperverliğine atfen “Gönül Dağı” adını verdik. Bu vizyoner proje ile Türkiye’de ilk defa bir belediye, vatandaşından önde giderek, ona yeni bir deneyim sunmuş olacak.

Peki, Niçin Yeni Bir İlçe?

Öncelikle 6 Şubat'ta yaşanan ve hepimizin canını yakan deprem gerçeği, bizi şehirlerimizi yeniden gözden geçirmek ve kurgulamak zorunda bıraktı. Kayseri’yi 2029’a hazırlamak için yeni ve uzun projeksiyonlu bir hedef ortaya koymak kaçınılmaz oldu.

Hatırlayacaksınız Kayseri'de bir dönem Belediye başkanlığı yapmış olan Osman Kavuncu ve Mehmet Çalık hep rahmetle anılırken, Kayseri için ne kadar ileri görüşlü oldukları dile getirilir. Fakat biz bugün onların bu vizyoner mirasını da tükettik. Sonuç olarak trafiğiyle, hava kirliliğiyle, otopark sorunları ve depreme karşı riskli alanlarıyla şehrimizi artık yaşanmaz hale geldi.

Proje üreterek katma değer oluşturamayanların, her bütçe sıkışıklığında, imar planları ile oynamaları şehrin geleceğini bile elinden aldı. Oysaki vizyoner bir belediye başkanının, halkın ihtiyaçlarını önceden öngörüp yeni ve güvenli projelerle şehrine yön vermesi gerekir. Biz bu hususu esas görevimiz olarak biliyoruz.

Örnek Bir İlçe Kuracağız

İşte tüm bunlar düşünüldüğünde, Kayseri’de diğer bütün imar planlarına, kentsel dönüşüme örnek olacak yeni bir ilçe kuracağız. Biz bu yeni ilçemizle tüm hemşerilerimize ucuz arsa ve ucuz konut imkanı sağlayacağız. Aslında biz size bir haftada tüketeceğiniz iaşe paketi değil, bir ömür boyu sefasını süreceğiniz arsalar kazandırmak istiyoruz. İlçemizde ikamet eden her aileye, müstakil bir yapı yapabileceği arsayı temin etmek bizim boynumuzun borcu. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladığımızı belirtmek isterim. Bizim için süreç artık seçimlerden sonra uygulamaya kalmıştır.

Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek ‘Gönül Dağı’ hayalini hep beraber gerçeğe dönüştüreceğiz. Gönül Dağı ile çocuklarımıza ve torunlarımıza sadece bir ev değil; yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir ilçe bırakacağız.

‘Gönül Dağı’ İlçemiz, Kayseri’mize Çok İyi Gelecek

Bütün hemşerilerimizi seçimden sonra, Gönül Dağı’na; çay içmeye davet ediyorum.

Bu yeni başlangıçta birlikte olmak, Gönül Dağı’nda birlikte yaşamak hepimizin hakkı.

Bugün burada, Kayseri'mizin kalbinde, sizlerle bir araya gelmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu toprakların evlatları olarak, hepimiz şehrimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması için çabalıyoruz. Bugün, yani seçimlere 38 gün kala, açıkladığım 38 proje, sadece bir adayın projeleri değil, aynı zamanda bir kardeşinizin, bu toprakların bir evladının; şehrine ve insanına olan inancının bir resmidir.

Ustalık Değil Emeklilik Vakti

Kayserinin bırakın bir 5 yılı, kaybedecek tek bir dakikası bile artık yoktur. Mevcut yönetim en kaygısız beş yılını geçirdi. “Ben nasılsa seçilirim” tavrı küçük bir azınlığı tatmin ederken, Kayseriliyi hiç mutlu etmedi. Bakıyorsunuz Gordiyanus’un surları ayakta, Justinyanus’un izleri ayakta, Selçuklu burada, Osmanlı burada, Kavuncunun izlerini hala görüyorsunuz. Yahu mevcut yönetim şu son 5 yılda, bu şehirde ayakta kalacak, sonraki nesillere ışık olacak ne bıraktı? Bunlar yetmezmiş gibi yaşadığımız son 5 yılı bize kalfalık olarak takdim ediyorlar. Hatta ‘şimdi ustalık zamanı’ diyorlar. Bakınız; çıraklık eğitimi en uzun üç yıl, kalfalık da bir yıl sürüyor. Dört yılda usta olunabiliyor. Mevcut yönetim ise geçtiğimiz yüzyıldan beri başkanlık yapıyor. Biz de diyoruz ki ‘Ne ustalığı, siz 25 yıllık hizmetinizi tamamladınız şimdi artık vakit emeklilik vakti!

Mesele Parti Değil Şehir Meselesi

Her şeyi geçtim, şehrin görünümü ve ufku size emanet edilmişti. Kafamızı çevirdiğimiz her yerde, özensizce iliştirilmiş bu pankartlar, reklamlar, afişler ve daha ne varsa şehre mi hizmet ediyor yoksa şahsa mı? Şimdi buradan tüm hemşerilerime seslenmek istiyorum. Şu an karşımızda yıpranmış bir belediye yönetimi var. Bunu tüm şehrimiz konuşuyor. Mesele, parti meselesi değil; şehir meselesidir. Ben sizden değişime izin vermenizi istiyorum. Biz bu değişime, güzel bir değişime talibiz. Biz inanıyoruz ki; güçlü şehirler, güçlü topluluklar ve mutlu insanlarla inşa edilir.

Bu yolda sizlerin desteği, inancı ve duasıyla başaracağımıza yürekten inanıyorum. Birlikte, Kayseri'mizi, hayallerimizin şehri yapacağız. Bu kutlu yürüyüşte sizleri de yanımda görmek, en büyük gücüm ve motivasyonum olacak.”

Bakmadan Geçme