• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekliyi bir kez daha bayram ikramiyesi heyecanı sardı. 2024 Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram İkramiyesi ile alakalı tüm detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılını emekli yılı ilan etmesiyle birlikte birçok alanda emeklilere indirim ve kolaylıklar sağlanırken emekli ikramiyelerinde de artış yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL bayram ikramiyesi alan SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri 2024 yılının ilk bayramı olan Ramazan Bayramı’nda ikramiyelerini yüzde 50 zamla 3 bin TL olarak almışlardı.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Kurban bayramı öncesi de emeklilerde ikramiyelerde artış olacak mı? Beklentisi oluşmaya başladı. Enflasyondaki artış, siyasi partilerin emekli aylığı ve ikramiyelerinin iyileştirilmesi yönündeki TBMM’ye verdikleri teklifler milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Emekli ikramiyesinden faydalanan yaklaşık 16 milyon emekli, emekli ikramiyesinde artış olacak mı? Sorusunun cevabını da merak etmeye başladı.

Eğer bir düzenleme yapılıp ikramiyelerde artış yapılmazsa emekli kurban bayramı ikramiyesi 3 bin TL olarak hesaplara yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNİN ARTMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında artırılması için kanun teklifi verdi. 

Gürer, emeklilerin rahat bir bayram süreci geçirmeleri ve kurban alacak maddi imkanın sağlanması için bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret tutarında olması için Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Bayramda emeklilerin yüzünün güldürülmesi gerektiğine dikkat çeken Gürer, “Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan ve Kurban Bayram’larında, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır. Ancak, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durumdur. Zira, en düşük emekli  maaşı 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığı ortadan kalkmıştır. Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.” ifadelerine yer verdi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran’a denk geliyor. İkramiyelerin hangi tarihlerde yatacağı resmi olarak henüz açıklanmadı. Ancak Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayramdan önceki haftadan itibaren maaş alınan tarihlere göre sıraya konularak ödeme yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme