Çanakkale'de Göçmen Faciası 14 Ölü

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin 8 mil açığında alabora olup batan botta ikisi bebek 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında yaşanan trajik bir olayda, içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğu bir bot alabora oldu. Sahil Güvenlik ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda, botun enkazı altında kalan 14 kişinin cenazelerine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Eceabat-Gökçeada rotasında seyir halindeki botun alabora olmasıyla birlikte bölgeye sevk edilen ekipler, kurtarma çalışmalarına hemen başladı. İlk belirlemelere göre, botun içinde bulunan kişilerden 2'si kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden sağ olarak çıkarıldı.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sahil Güvenlik ekipleri ve diğer yetkililer, kaçak göçmenlerin cansız bedenlerine ulaşmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çabaların ardından, botun enkazı altında kalan 14 kişinin cenazeleri bulundu ve karaya çıkarıldı.

 

4 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Aktaş, konuyla ilgili ilk açıklamasında "Sayıyı tam netleştiremedik. Şu an sağ kurtarılanlar ve cesetler var. Lastik bot olduğunu değerlendiriyoruz. Düzensiz göçmenleri taşıyordu. Burası kullanılan bir güzergah değil. 4 kişi sağ kurtarıldı, tercüman aracılığıyla sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Maalesef 2 bebek de vefat var. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor." dedi.

Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme