• Haberler
  • Gündem
  • 3 Ülke Türkiye'den Gelen Vize Başvurularını Durdurdu

3 Ülke Türkiye'den Gelen Vize Başvurularını Durdurdu

Türk vatandaşlarının AB ülkelerine yönelik talepleri her geçen gün giderek artarken 3 ülke Türkiye'den gelen vize taleplerini geçici bir süreyle durdurma kararı aldı.

İspanya, İtalya ve Almanya’nın randevuların tamamen dolduğunu belirterek Türkiye'den gelen vize başvurularını mayıs sonuna kadar kapattığı bildirildi.

Türkiye, Avrupa'dan tarih boyunca en fazla ret yediği başvuru takvimini geride bırakırken, yaşananlara rağmen AB ülkelerine yönelik talep devam ediyor.

Halk TV’de yer alan habere göre bu talep sonrasında İspanya, İtalya ve Almanya, yoğun vize başvuru talepleri nedeniyle ilerleyen haftalarda hiçbir boşluk olmadığını belirterek mayıs ayının sonuna kadar yeni randevuları kapattı.

Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşlar ise daha uygun randevu tarihi veren ülkelere yönelirken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik kısa süreli vize uygulaması yeni başvuruların artmasına neden oldu.

Schengen Bölgesi'nde bulunan ülkeler, Türk vatandaşlarına genel olarak yalnızca 2 aylık süreyle vize verirken, bu vizeleri yenilemek isteyen vatandaşların talepleri de yeni randevu alınmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

 

Bakmadan Geçme