• Haberler
  • Dünya
  • Umut için çıktıkları yol hayatlarının sonu oldu

Umut için çıktıkları yol hayatlarının sonu oldu

Her yıl dünyanın dört bir tarafından binlerce kişi daha iyi bir hayat standardına kavuşabilmek için yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalıyor. Birçok kişi için ise çıktıkları umut yolculuğu hüzünlü sonla son buluyor.

Libya açıklarında içerisinde 86 kişinin bulunduğu belirtilen göçmen teknesi battı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 61 kişi yeni bir gelecek için çıktıkları umut yolculuğunda hayatlarını kaybetti.


Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) Libya Ofisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Zuwara kenti açıklarında göçmen teknesi battığını, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 61 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.;

En tehlikeli göç rotası

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 61 göçmen Libya açıklarında meydana gelen trajik bir gemi kazasının ardından boğuldu. Hayatta kalanlara göre, yaklaşık 86 kişinin bulunduğu tekne Zuwara'dan yola çıkmıştı. Orta Akdeniz dünyanın en tehlikeli göç rotalarından biri olmaya devam ediyor."

Bakmadan Geçme