• Haberler
  • Siyaset
  • Özgür Özel'den Şaşırtan Arapça Tabela Açıklaması!

Özgür Özel'den Şaşırtan Arapça Tabela Açıklaması!

CHP Genelbaşkanı Özgür Özel Habertürk'te yaptığı bir konuşmada, 'Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur'an dilidir, halk incinir.' İfadelerine yer verdi.

Son dönemde yapılan belediye seçimlerinde, değişen belediye başkanları arasında, popüler olan arapça tabela kaldırma yarışına ilişkin beklenmeyen bir isim olan Özgür Özel'den ilginç açıklamalar geldi

ÖZGÜR ÖZEL ARAPÇA TABELA KALDIRMA UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMESİNİ SÖYLEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HaberTürk'te Fevzi Çakır ve Esra Toptaş moderatörlüğünde gündeme ilişkin soruları ve merak edilenleri yanıtladı.

Son dönemlerde, seçim sonrası AKP'den CHP'ye geçen çoğu belediyenin kentlerde bulunan Arapça ilan ve tabelaları sökme kararlarına ilişkin Belediye Başkanlarını uyardığını ve artık bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Özel, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Onlara uymayın, etkileşim alacağım diye artık arapça tabelalara karışmayın." dedi.

"AŞIRI SAĞ POPÜLİST GÖÇMEN KARŞITI TAVIRLAR"

CHP lideri Özgür Özel'den Zafer Partisi'ne: “Bazı siyasi partiler var. Böyle aşırı sağ popülist göçmen karşıtı tavırları var. Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Onlara uymayın, etkileşim alacağım diye artık arapça tabelalara karışmayın. Arapça kuran dilidir, halk incinir.”

BU UYGULAMAYI İLK TANJU ÖZCAN BAŞLATMIŞTI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bulunan Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği binasının önüne giderek çağırdığı zabıta ekiplerine tabelayı söktürdü. Başkan Özcan, "Bizden habersiz Bolu’da kimse tabela asamaz. Bunu açanlar izin verenler gelsin tabelayı benden istesin" dedi.

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme