Tarihte İlk Domuz Böbreği Nakledilen Hasta Öldü

ABD'nin Boston kentinde Massachusetts Hastanesinde Dünyada İlk kez genetiği değiştirilmiş domuz böbreğinin nakil edildiği 62 yaşındaki Richad Slayman nakilden 2 ay sonra vefat etti.

 16 Mart'ta dünyada ilk kez genetiği değiştirilmiş domuz böbreği bir hastaya nakledilmişti. Doktorlar, hastanın durumunun iyiye gittiğini ve yakın zamanda taburcu edildiğini açıklamıştı.

TIP TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Tıp tarihine geçen 62 yaşındaki Richad Slayman, nakilden yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, Slayman'in ölümünün operasyondan kaynaklandığına dair bir belirti bulunmadığı bildirildi.

Tarihte İlk Domuz Böbreği Nakledilen Hasta Öldü

Hayvan organlarının, nakil bağışı bekleyen insanlara nakledilmesi olarak bilinen "ksenotransplantasyon" tedavisi, Mayıs 2022'de beyin ölümü gerçekleşmiş 2 hastaya geçici olarak domuzdan böbrek nakli yapılmasıyla denenmişti.

KALP NAKLEDİLEN HASTA'DA 2 AY SONRA ÖLDÜ

 7 Ocak 2022'de ilk defa domuz kalbi nakledilen 57 yaşındaki David Bennett, operasyondan 2 ay sonra hayatını kaybetmişti.

Aynı hastanede, 20 Eylül 2023'te ikinci defa domuzdan insana kalp nakli ameliyatı yapılmış, naklin yapıldığı 58 yaşındaki Lawrence Faucette operasyondan 6 hafta sonra ölmüştü.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme