• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray, Karagümrük Engelini de Aştı! Adım Adım Şampiyonluğa Gidiyor

Galatasaray, Karagümrük Engelini de Aştı! Adım Adım Şampiyonluğa Gidiyor

Süper Lig'in 36. haftasında Fatih Karagümrük deplasmanına konuk olan Galatasaray, karşılaşmadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında lider Galatatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Fatih Karagümrük deplasmanına konuk oldu.

Sarı-kırmızılı ekip 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazanarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı koruyan Galatasaray, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluk yarışında çok büyük avantaja sahip oldu.

Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda ev sahibi takım, 34. dakikada Ryan Mendes'in golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra baskısını arttıran Galatasaray, 45+4. dakikada Barış Alper Yılmaz golüyle skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

CİMBOM KAÇTI, KARAGÜMRÜK, YAKALADI

Galatasaray, 70. dakikada Dries Mertens'in golüyle 2-1 öne geçmeyi başardı. Karagümrük ise 83. dakikada Markao ile skora dengeyi getirdi.

GALBİYET GOLÜ BERKAN'DAN

Galatasaray, 90. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza sahasında attığı golle 3-2 öne geçti. Uzatmalarda gol sesi çıkmayınca sahadan galip ayrılan taraf, sarı-kırmızlı takım oldu.

PUAN DURUMU

1- Galatasaray: 36 maç-99 puan

2- Fenerbahçe: 36 maç-93 puan

Bakmadan Geçme