• Haberler
  • Siyaset
  • MHP Lideri Bahçeli: Size Kötü Bir Haberim Var! Cumhur İttifakı Sonuna Kadar Vardır

MHP Lideri Bahçeli: Size Kötü Bir Haberim Var! Cumhur İttifakı Sonuna Kadar Vardır

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın dağılacağı yönündeki iddialar ve basında çıkan haberlere çok sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AK Parti ile olan ittifakın bozulacağı yönünde çıkan haberlere değinen ve bu haberlere tepki gösteren Bahçeli, Türkiye’nin yeni bir siyasi iklime ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu kütük kafalı iddia sahiplerinin hepsi baltayı taşa vurmuştur. Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar size kötü bir haberim var; Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır, var olacaktır ve ayakta kalacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızla olan dostluk ve kardeşlik hukukumuzu anlayabilmeniz için balığın kavağa tırmanmasını beklemekten başka alternatifiniz kalmamıştır. Kobanili Ahmet, senin de klinik vaka olduğunu değerlendiriyor, insan ve toplum sağlığı adına gözetim altına alınıp tedavi edilmeni özellikle tavsiye ediyorum. Endişem odur ki, bir zaman sonra hiçbir aşı sana fayda etmeyecektir. 

CUMHUR İTTİFAKI TOPLUMSAL SİYASETİN MERKEZİDİR

Siyasette merkez olma iddiasında olanlara, bu çerçevede görüş beyan edenlere de kısaca şunları söylemek isterim:
Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı toplumsal siyasetin merkezidir. Çünkü bir milletin milli ve manevi değerler manzumesini kabullenmek ve savunmak, toplumsal merkezi siyaseten ifade etmek demektir.

Toplumsal merkezin siyasal izdüşümü ise siyasi merkezdir. Bu nedenle siyasi merkez Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır. Merkez kavramı, genel politik kanaatin kabul ettiği gibi her eğilimin temsil edildiği fikirler koalisyonu demek değildir.

Milli ve manevi değerler bir merkez değer olarak nasıl Atatürk döneminde devletimizin ve milletimizin gelişmesinde belirleyici olmuşsa, çağı kavrayan Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın siyaseti de yine ülkemizin temel dinamiğini oluşturmaktadır. Milli duruş ve ortak değerlerin merkezde yer aldığı Türk siyaset arenasında her siyasi parti kendisini bu merkeze göre tanımlamak zorundadır.

Milletimiz yıllar süren yönlendirmenin nihayet farkına varmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı milletimizin tamamını kucaklayan siyaseti ile devlet ve millet uyuşmasını sağlamış, milli ile evrenseli, küresel ile yereli, birey ile toplumu uzlaştıran tek siyaset seçeneği olarak öne çıkmıştır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milletiyle birdir. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek dil ülküsüdür. Yeni anayasa hazırlık sürecinde taviz vermeyeceğimiz esaslar bunlardır. Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir. Bunun bizim kitabımızda yazan adı da vatana ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi sonsuza kadar Türk milletidir.

AÇ GÖZLÜ FIRSATÇILARIN YAKASINDAN TUTULACAKTIR 

Ayrıca fiyat ve finansal istikrarla beraber insanımızın mağduru olduğu hayat pahalılığı ve enflasyon baskısı doğru politikalarla, ortak sinerji ve potansiyel imkanlarımızla telafi edilecek, fırsatçıların, karaborsacıların, gün aşırı zam yapan aç gözlülerin yakasından tutulacaktır. 100 milyon nüfusu, 100 ili, 1000 ilçesiyle Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomik bir kudret olarak mutlaka hak ettiği mevkie ulaşacaktır.”
 

Bakmadan Geçme