• Haberler
  • Dünya
  • Kırgızistan'da Tecavüz Olayları Ülkeyi Karıştırdı, 29 Kişi Yaralandı!

Kırgızistan'da Tecavüz Olayları Ülkeyi Karıştırdı, 29 Kişi Yaralandı!

Kırgızistan'ın Bişkek kentinde bir grup Pakistanlı Öğrencinin Kırgız bir gence tecavüz ettiği iddia edilen olaylarda, Kırgızistanlı bir grup adeta Pakistanlı avına çıkmış durumda.

Kırgızistan'da öğrenci olan bir grup Pakistanlı, Kırgız bir genç kıza tecavüz ettiği iddia edildi, Kırgızistan şu an ayakta, ülkede Pakistanlı avı başlamış durumda, birkaç Pakistanlı halk tarafından linç edilmiş.

29 KİŞİ YARALANDI

Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, kalabalığı uzaklaştırırken, olaya karışan 3 yabancının yakalandığını, göstericilerin ise sabaha karşı dağıldığını bildirdi. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, olaylarda 29 kişinin hafif derecede yaralandığını duyurdu. Şiddet olaylarında ölülerin de olduğu iddia edildi.

KIRGIZİSTA'DA 5 BİNE YAKIN YABANCI VAR

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev da yaptığı açıklamada, dün başkentte 18 ile 25 yaş arasında değişen 700 kişinin şehrin merkez caddelerinin birinde toplandığını belirtti. Toplananların kızgınlığının Pakistan, Bangladeş, Mısır ve Hindistan gibi ülkelerden gelen vatandaşların sayısının hızla artmış olması olduğunu aktaran Taşiyev, “Bahsi geçen ülkelerden gelen göçmen sayısının artması nedeniyle tedbirler almaya başlamıştık. Cumhurbaşkanımız, ülkede yasadışı bulunan vatandaşların sorumluluğunu gözden geçirme talimatı vermişti” dedi.

Bakmadan Geçme