• Haberler
  • Dünya
  • İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümünden Sonra Gözlerin Çevrildiği İsrail'den İlk Açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümünden Sonra Gözlerin Çevrildiği İsrail'den İlk Açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmesinin ardından gözler suikast şüphesiyle İsrail'e çevrilmişti. İsrail'den olaya ilişkin ilk açıklama geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan'da baraj açılışı sonrasında dönüş yolunda Doğu Azerbaycan'da helikopterinin düşmesi sonrasında hayatını kaybetti.

Reisi'nin helikopterinin enkazı uzun arayışlar sonrasında bulunurken yaşanan kazanın suikast olup olmadığı yönünde yorumlar yapılmaya başlandı.

FRANSIZ BASINI İSRAİL'İ İŞARET ETTİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati, İran'ın ruhani liderinin Doğu Azerbaycan'daki temsilcisi Muhammed Ali Ali-Haşim, İran Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Başkanı Mehdi Musavi, helikopterin pilotu, yardımcı pilotu ve mürettebatının hayatını kaybettiği kaza sonrasında Fransa basınından dikkat çeken yorum geldi.

Helikopterin çevresinde kaydedilen bir görüntü suikast iddialarını güçlendirdi.

Drone ile kaydedilen görüntülerde bir kişinin helikopter enkazı çevresinde hareket ettiği görülürken Fransız televizyonları düşen helikopterin pilotu Eli Kopter'in Mossad ajanı olduğunu iddia etti.

Helikopter enkazının yerini tespit etmek için gönderilen drone ile kaydedilen görüntülerde kazanın oluştuğu bölgeden hızlı adımlarla bir kişinin uzaklaştığı görüldü.

PİLOT MOSSAD AJANI

Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopterin pilotu Eli Kopter'in Mossad ajanı olduğunu öne süren Fransız kanalı, olayın arkasında İsrail'in olduğunu ima etti.

Reisi'nin helikopterinin İsrail tarafından düşürülmüş olabileceği senaryoları dillendirilirken İsrail'den konuyla ilgili kritik açıklama geldi.

DAHİLİMİZ YOK!

Dünya kamuoyunun gündemine oturan helikopter kazası sonrasında İsrailli yetkililerden ilk açıklama geldi. Reuters'a konuşan ve adını vermek istemeyen bir İsrailli yetkili, "Bizim bir dahlimiz yok" dedi.

1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluğunu vurması ve akabinde 14 Nisan'da İran'ın İsrail'e drone ve füze saldırısı düzenlemesi nedeniyle, helikopter kazasının ardından gözler İsrail'e çevrilirken; İsrail'den ilk açıklama geldi. Reuters'a konuşan ve adını vermek istemeyen bir İsrailli yetkili, "Bizim bir dahlimiz yok" dedi.

Bakmadan Geçme