• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 29 Nisan-3 Mayıs 2024 tarihlerine ait hava tahmin raporlarını sizler için derledik.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİN RAPORU

29 NİSAN 2024 PAZARTESİ

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu30 NİSAN 2024 SALI

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu

1 MAYIS 2024 ÇARŞAMBA

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu2 MAYIS 2024 PERŞEMBE

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu3 MAYIS 2024 CUMA

Meteoroloji'den 7 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! 29 Nisan 2024 Hava Durumu

Bakmadan Geçme