Gazze Protestosunda Tutuklanan Kızlar Kimler?

Taksim'de İsrail'i ve İsrail ile Ticareti kesmediği için Ak Parti Hükümetini protesto ettiği gerekçesiyle ters kelepçe ile tutuklanalar kimler? Tutuklananlar Mossad ajanı mı?

“Filistin İçin Bin Genç” grubunun öncülüğünde Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde “İsrail ile ticarete dur de” sloganıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlenmiş ve bu yürüşte ortaya çıkan kargaşada türbanlı kızlara tesr kelepçe takılarak tutuklanmıştı.

POLİSLER AÇIĞA ALINDI

“Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları atan protestocular, kınamayla yetinilmemesi gerektiğini söyledi. Polis yürümek isteyenlere sert müdahale etti. Protestolarda biri çocuk 43 kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 38’i serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iki emniyet görevlisinin açığa alındığını bildirdi.

PROTESTOCULAR MOSSAD AJANI MI? 

Sosyal medyada infiale sebep olan görüntüler sonrası bazı hesaplar protestoda ters kelepçe takılarak tutuklananların Mossad ajanı olduğunu iddia etmesi tepkilere neden oldu.

MAVİ MARMA ŞEHİDİNİN KIZI ÇIKTI

Protestoda tesr kelepçe ile gözaltına alınan ve iktidara yakın hesaplar tarafından Mossad ajanı olarak lanse edilenlerden ikisinin Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz'ün kızı Beyza ve Erva Akyüz olduğu ortaya çıktı. 

  Gazze Protestosunda Tutuklanan Kızlar Kimler?

Bakmadan Geçme