• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli, İsim Vermeden Fatih Erbakan'ı Yaylım Ateşine Tuttu

Bahçeli, İsim Vermeden Fatih Erbakan'ı Yaylım Ateşine Tuttu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek vermeyen YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı hedef tahtasına oturttu. Bahçeli, Erbakan'a çok ağır sözlerle yüklendi.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin hedefinde muhalefet vardı.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer almayarak kendi adaylarını çıkartan Yeniden Refah Partisi'ne ve Genel Başkan Fatih Erbakan'ı çok ağır sözlerle eleştiren Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi;

SOYADININ AĞIRLIĞINI TAŞIMAKTAN ACİZ!

"Türkiye, 7 Ekim’den itibaren tarihin, insani ve İslami değerlerin tarafında yerini almış; çok boyutlu, aktif ve sürdürülebilir temaslarla ateşkes ve barış ortamının yeşermesi için mücadele etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanlarımızın emeklerini yok saymak, geceli gündüzlü çalışmalarını inkar etmek, açık açık söylüyorum, nankörlük ve namertliktir. Ne tuhaf, ne garip, ne üzücü bir hezeyandır ki, Netenyahu başta olmak üzere, İsrail hükümetinde görev alan bakanlar ne diyorsa, üç aşağı beş yukarı aynısını ülkemizde de dile getiren istismarcılar bulunmaktadır.
Mirasyedilerin Filistin konusunda cephe açıp Türkiye’yi suçlaması, jet yakıt satıldığını iddia edip Kürecik sakızı çiğnemeleri utanç duvarı gibi karşımızdadır. Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz olanların nerede durduğunu, kimlere ve nerelere hizmet ettiğini, çıkarları uğruna nasıl da şuur kaybına uğradıklarını kuşkusuz herkes bilecek ve öğrenecektir.

CUMHUR İTTİFAKINI ZAAFA UĞRATMA DIŞINDA GAYELERİ YOK

Üç-beş belediye almak, siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek, Allah da affetmeyecektir. Ayranları yok içmeye, atla gidiyorlar çeşmeye. Oturdukları ağır sekisi, çağırdıkları elin türküsü. Dahası Sultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka veriyorlar. Söyledikleri bir şey yok, yaptıkları bir şey yok, Cumhur İttifakı’nı zaafa uğratmanın dışında gayeleri yok.

CUMHUR İTTİFAKI HESAP YAPANLARA MAHKUM DEĞİLDİR

Öyle insanlar vardır ki, kalbi kof, dışı dost görünür; öyle yaklaşırlar ki, dışı hoş, özü boştur. Bilinmelidir ki, Cumhur İttifakı hesap yapanlara mecbur ve mahkum değildir. Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız, muhataplarımızın da böyle davranmalarını bekleriz. Yalan ile yol alınmayacağını, yalancıyla da yola çıkılmayacağını çok iyi biliriz. İsrail’in safına geçip Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete, sonra da Allah’a havale ederiz. 

Jet yakıtı üzerinden Siyonizme yakıt olanların Türkiye’yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk demişti ki: 'Asıl olan iç cephedir. Bu cephe bütün milletin oluşturduğu cephedir. Dış cephe, ordunun düşman karşısındaki silahlı cephesidir. Bu cephe mağlup olabilir; fakat hiçbir zaman bir ülkeyi yok edemez. Ülkeyi temelinden yıkan iç cephenin çökmesidir.' Belki niyetleri öyle olmayabilir, fakat eylem ve söylemleriyle iç cephemizi tahrip etmek, milli birlik ve dayanışma hissiyatını saf dışı bırakmak için her fırsatı ganimet sayan bir güruhun varlığı çok açıktır. Bunların muhalefet çatısı altında toplandıkları malumlarınızdır."

Bakmadan Geçme