Türkiye'den Rusya'ya Başsağlığı Mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov'la yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve tüm Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall adlı konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi.

5 kişi oldukları belirtilen silahlı saldırganlar resmi kaynakların açıklamalarına göre 40 kişinin ölümüne 100 den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. 

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan, Moskova'daki terör saldırısını kınadı. 


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov’la akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan’ın, Moskova'daki terör saldırısını kınadığı, Rusya halkına ve hükümetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve tüm Türk halkının başsağlığı dileklerini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Rusya'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rusya makamlarının yapacağı açıklamaları takip etmek lazım. Terör tüm dünyanın belası" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme