Rusya'ya Bir Darbede İsviçre'den Geldi

İsviçre, ülkede tutulan 14,2 milyar dolarlık Rus varlığını bloke etti.

Ukrayna ile 3 yıldır savaş halinde olan Rusya'ya karşı yaptırımların ardı arkası kesilmiyor.

Ukrayna'nın maddi ve askeri mühimmat açısından her türlü desteklendiği bir ortamda adeta AB ve NATO'ya karşı tek başına mücadele eden Rusya'ya bir darbe de İsviçre'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ukrayna'ya karşı açıkladığı 61 milyar dolar desteğin yankıları devam ederken İsviçre'de Rusya'ya direk olarak maddi yardımda bulunmasa da Rusya'nın kaynaklarını bloke ederek bir anlamda Ukrayna'ya destek vermiş oldu.

Ukrayna savaşının ardından İsviçre, Rusya'ya karşı Avrupa Birliği yaptırımlarını kabul etmiş, bu ülkenin geleneksel tarafsızlığından bir kopuş olarak değerlendirişmişti.

İsviçre, daha fazla yaptırım uygulaması adına uluslararası alanda baskı görürken hükümetin eylemleri de tartışmaya yol açtı.

İsviçre'nin uluslararası alandaki tarafsızlığından kaynaklı olarak ülkenin bankaları da tüm dünya tarafından en güvenilir para yatırma alanları olarak görülüyordu. Dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi Rusya ve Rus işadamları da maddi kaynaklarını İsviçre bankalarında tutmakta behis görmüyordu.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme