• Haberler
  • Gündem
  • İsrail Polisi! Kudüs'te Türk Vatandaşını Öldürdü

İsrail Polisi! Kudüs'te Türk Vatandaşını Öldürdü

Kudüs'e Turistik gezi için giden Türk vatandaşı İsrail Polisine bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. İsrail polisi yaralanırken Türk vatandaşı polis tarafından vurularak öldürüldü. Kudüs'te şehit edilen Türk vatandaşı kim nereli? Kimliği belli oldu mu?

İsrail - Gazze savaşının en şiddetli bir şekilde devam ettiği, İsrail'in katliamlarına devam ettiği esnada Kudüs'te bir Türk vatandaşı İsrail polisi tarafından vurularak öldürüldü. 

İSRAİL POLİSİNE BIÇAKLI SALDIRI

Tursit olarak gittiği Kudüs'te İsrail polisine bıçaklı saldırı gerçekleştiren ve bir polisi yaralayan Hasan Saklanan isimli Türk vatandaşı saldırı esnasında İsrail polisleri tarafından vurularak öldürüldü. 

İsrail Polisi! Kudüs'te Türk Vatandaşını Öldürdü

İSRAİL GÜVENLİĞİ ARTIRMIŞTI

7 Ekim'de başlayan gazze saldırıları sonrası İsrail tüm bölgede güvenliği artırdığı, Kudüs'e giriş çıkışlarda üst düzey güvenlik önlemi adı altında ibadet için Kudüs'e giden Müslümanlara zulmettiği bilinen bir durumdu. 

KUDÜSTE ÖLDÜRÜLEN (ŞEHİT) EDİLEN TÜRK KİM?

Yaşanan olay sonrası bir çok kişi İsrail polisinin silahla vurarak öldürdüğü kişinin kimliği hakkında araştırma yapmaya başladı. Hasan Saklanan kim? aslen nereli? kaç yaşında?

İsrail Polisi! Kudüs'te Türk Vatandaşını Öldürdü

Kudüste İsrail polisi tarafından vurularak öldürülen Türk vatandaşının isminin Hasan Saklanan olduğu belirtildi. 

Hasan Saklanan'ın 1990 doğumlu Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu ve sadece tursitik gezi amacıyla Kudüste bulunduğu belirtildi. Hasan Saklanan'ın 34 yaşında olduğu ve Şanlıurfa'da yaşadığı belirtildi.

Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi'nde 4-B sözleşmeli personel mesleğe hazırlık eğitimi almış (1) ve (2) Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre 20188419 sicil numarası ile Ankara, Şereflikoçhisar Acıkuyu Köyü Camii'nde görev yapmış. 

Hasan Saklanan 34 yaşında 1990 Şanlıurfa Eyyübiye doğumlu ve 4 çocuk babası.

Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı bulunan Kepez kırsal mahallesinde resmi olarak imamlık yapıyor. Hasan Saklanan'ın dün izinli olduğu ve dün saat 15.41'de Ürdün'deki Allenby Sınır Kapısından İsrail'e girdiği bildirildi.

İsrail Polisi! Kudüs'te Türk Vatandaşını Öldürdü

İSRAİL POLİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Hasan saklanan tarafından bıçaklanan İsrail polisinin durumunun ciddiyetini koruduğu ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Konu ile alakalı Türkiye Dışişleri Bakanlığından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, konu ile alakalı resmi girişimlerin başlatığıdığı bilgisi verildi. 

İSRAİL POLİSİNE NEDEN SALDIRDI? 

Türk vatandaşının İsrail polisine hangi sebeple saldırdığı hususunda bir açıklama yapılmazken olayda kullandığı bıçağın görüntüsü paylaşıldı. 

Görüntüde paylaşılan bıçağın standart küçük boy mutfak bıçağı olduğu ve herhangi bir suikast bıçağı olmadığı görüldü. 

Olay sonrası İsrail Polisinin Türk turistlerin tercih ettiği New Capitol otelini kuşatma altına aldı. Öldürülen Hasan Saklanan'ın bu otelde kaldığı ve polisin otelde geniş çaplı arama başlattığı bildirildi. 

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ:

 

 

Bakmadan Geçme