Galatasaray Sürpriz Yaşamak İstemiyor

Süper Lig'de çıktığı son 4 karşılaşmayı kazanan ve formunun zirvesinde olan Alanyaspor ile 19 maçtır kaybetmeyen Galatasaray arasındaki mücadelenin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.


Süper Lig’de 32. Hafta bugün oynanacak Alanyaspor – Galatasaray karşılaşmasıyla sona erecek. 

Maç eksiğiyle ligde 84 puanla ikinci sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip zorlu Alanyaspor deplasmanından mutlak 3 puanla ayrılarak liderliğini devam ettirmek istiyor.

Süper Lig’de çıktığı son 4 karşılaşmayı kazanan ve formunun zirvesinde olan Alanyaspor ile 19 maçtır kaybetmeyen Galatasaray arasındaki mücadelenin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Alanya Oba Stadyumu’nda 15 Nisan Pazartesi günü oynanacak olan mücadele saat 20.00’de başlayacak.

Telafisi olmayan haftalarda kritik Alanyaspor karşılaşmasına çıkacak Galatasaray Alanya’ya Fernando Muslera, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Derrick Köhn, Berkan Kutlu, Mateus Tete, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Jankat Yılmaz, Barış Alper Yılmaz, Tanguy Ndombele, Serge Aurier, Carlos Vinicius oyuncu kafilesiyle gitti.

LİGDEKİ 16. RANDEVU

Alanyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de 15 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Galatasaray 9 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-yeşilliler ise 3 kez galibiyet aldı. Üç karşılaşma da berabere sona erdi. Aslan’ın 35 golüne, Akdeniz ekibi 17 golle cevap verdi.

19 MAÇLIK YENİLMEZLİK

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray oynadığı son 19 maçta rakiplerine kaybetmedi. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a yenilen sarı-kırmızılılar daha sonra oynadığı 19 mücadelede 17 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Aslanlarımız ayrıca son 12 lig maçında da 3 puan aldı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 15 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve 36 puanla bu alanda ikinci sırada yer alıyor. Aslan son olarak dış sahada Kasımpaşa ile mücadele etti ve sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon savunma performansıyla da öne çıkıyor. Sarı-kırmızılılar oynadığı 31 karşılaşmada kalesinde 20 gol gördü ve bu performansıyla da ligin en az gol yiyen takımı konumunda yer alıyor. Aslan ayrıca bu müsabakaların 16’sında da kalesini gole kapadı.

ICARDI’DEN SON 3 MAÇTA 4 GOL

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcu Mauro Icardi son haftaları boş geçmiyor. Icardi, Süper Lig’de son 3 haftada rakipleri 4 kez havalandırarak galibiyetlerde önemli rol oynadı. Galatasaray Süper Lig’de bu sezon 69 gol atarken bu gollerin 18’ini Mauro Icardi, 11’ini de Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Bakmadan Geçme