FED Faiz Kararından Sonra Altın ve Dövizde Son Durum Nedir?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutma kararı ve bu yılki faiz indirim planını koruyacağını işaret etmesinin altın fiyatlarını rekor seviyelere çıkarttı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutma kararı ve bu yılki faiz indirim planını koruyacağını işaret etmesinin altın fiyatlarını rekor kırdı. Fed Başkanı Jerome Powell'in açıklamalarının ardından altının ons fiyatı 2222 dolara kadar yükseldi.

GRAM ALTIN REKOT KIRDI

Gram altın fiyatları da ons altın ve Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilendi. Gram altın, 2.300 Türk Lirası bandını aşarak rekor kırdı. Çeyrek altın ise 3.858 liradan el değiştirdi.Fed'in politika faizini yüzde 5.25- yüzde 5.50 aralığında sabit tutması ve bu yıl üç kez faiz indirimine gideceğine yönelik beklentisini değiştirmemesi piyasalarda altın fiyatlarını etkiledi.

ENFLASYON ASAĞI YÖNLÜ HAREKET EDİYOR

Fed, güçlü ekonomik büyümenin devam edeceğini teyit etti. Para politikası toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, yılın başındaki enflasyon verilerinin fiyat baskılarının "yüksek" kalmaya devam ettiğini belirtti ancak "enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru biraz inişli çıkışlı bir yolda kademeli olarak aşağı yönlü hareket ettiği şeklindeki genel gidişatı değiştirmediğini" ifade etti.

DOLAR VE EURO SON DURUM

Dolar/TL'nin kademeli yükselişi devam ederken, dolar/TL bugün 32,30, euro/TL ise 35'in üzerinde işlem gördü. Piyasalarda gözlerin Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildiği ve talepte gözle görülür bir artış olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme