Diyanet'den Hutbede Deprem Uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü olması nedeniyle ülke genelindeki tüm camilerde okuttuğu cuma hutbesinde "En doğru ve en sağlam malzemelerle binalarımızı inşa edelim" uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde Cuma namazında hutbe okuttu.
Yardımlaşma duygusunun vurgulandığı hutbede, bir daha benzer acılar yaşanmaması için alınması ve uyulması gereken uyarılara da yer verildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelindeki tüm camilerde okutulan hutbede şu ifadelere yer verildi; 
“Önümüzdeki Salı günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve millet olarak büyük acılar yaşadığımız depremlerin yıl dönümü. Cenâb-ı Hak, afetler sebebiyle ahirete irtihal eden tüm kardeşlerimize rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar versin. Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın. Milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza buyursun.

Kardeşlik Destanı Yazdık

Tarihte olduğu gibi millet olarak, altı Şubat depremlerinden sonra da asrın birlikteliğini gerçekleştirerek insanlığa örnek olacak bir kardeşlik destanı yazdık. Bütün zorlukları hep birlikte aşmaya çalıştık. Gönülleri yıkılan, umutları kaybolan kardeşlerimize devletimiz ve âl-i cenâp milletimiz bütün imkânlarını seferber etti. Aziz milletimiz,  bu kardeşlerimize evlerinin, iş yerlerinin ve gönüllerinin kapılarını sonuna kadar açtı. Ülkemizde ensar muhacir kardeşliği âdeta yeniden vücut buldu.  Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen yardım kampanyalarıyla iyilik köprüleri kuruldu.

Doğru ve Sağlam Malzemelerle Bina İnşa Edelim

Ülkemizin deprem kuşağında yer alması, bize daha da çok sorumluluk yüklemektedir. Her şeyden önce bütün olumsuzluklara karşı tedbirli olalım. Fay hatlarını dikkate alıp gerekli zemin etüt çalışmalarını yaptıktan sonra en doğru ve en sağlam malzemelerle binalarımızı inşa edelim. Sorumluluklarımızı yerine getirdikten sonra Allah’a tevekkül edelim. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in “Allah her şeyin en güzel şekilde yapılmasını emretmiştir.”  hadisine uyarak, işlerimizi en iyi şekilde yapalım. Kendi ellerimizle kendimizi tehlikeye atmayalım.

Bakmadan Geçme