• Haberler
  • Dünya
  • İran Cumhurbaşkanı'nın Kazasında! İsrail Parmağı mı Var?

İran Cumhurbaşkanı'nın Kazasında! İsrail Parmağı mı Var?

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi sonrası gözler İsrail'e çevrildi. Kaza mı yoksa saldırı mı? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopterini İsrail mi Düşürdü? İşte ilginç detaylar...

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu konvoydaki helikopterlerden birinin kaza geçirdiğini duyurdu. Aynı helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu ileri sürüldü. 

Konvoyda 3 helikopterin bulunduğu, bazı bakan yetkilileri taşıyan 2 helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığı aktarıldı. 

REİSİ HAYATTA MI?

İranlı bir yetkili Reuters'a "Helikopter kazasının ardından Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan'ın hayatı risk altında" açıklamasında bulundu.

Yetkili, hala umutlu olduklarını ancak kaza yerinden gelen bilgilerin çok endişe verici olduğunu aktardı.

İRAİL BASINI: REİSİ HAYATTA DEĞİL

İsrail Basınından Kanal 12, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatta olmadığını duyurdu. 

SALDIRI MI KAZA MI? İSRAİL'İN PARMAĞI VAR MI?

Bölgenin iki kavgalı ülkesi İsrail ve İran geçtiğim ay savaşın eşiğinden dönmüş, iki ülke sadece misilleme yapmakla yetinmişti. 

İran'ın İsrail'i droneler le vurması sonrası İsrail bunun bir bedeli olacağını duyurmuş, karşılığının kendi belirleyecekleri şekilde yine kendi belirleyecekleri bir tarihte oalcağını tüm dünyaya ilan etmişti. 

KAZANIN GERÇEKLEŞTİĞİ YER İSRAİL ÜSSÜNE ÇOK YAKIN

Geçtiğimiz aylarda Haaretz gazetesi İsrail'in Azerbeycan'da askeri bir üs kurduğunu ve bu üssün İran sınırına çok yakın olduğunu belirtmişti. 

İSRAİL'E ÖZEL HAVA ÜSSÜ

Azerbaycan'ın İsrail'e "İran'ı gözetlemesi için" Mossad'ın ülkede ileri harekat üssü kurmasına izin verdiği belirtilen haberde, İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın ele geçirdiği İran'a ait nükleer arşivlerin Azerbaycan üzerinde İsrail'e kaçırıldığı iddia edildi.

Aynı haberde ayrıca Azerbaycan'ın İsrail'e yardım etmek için İran'a yönelik olası bir saldırıya destek amacıyla bir hava üssü kurulduğu da öne sürülüyor.

İsrail ile Azerbaycan arasında yıllardır stratejik bir iş birliğinin sürdürüldüğü biliniyor.

OLAY İRAN İÇ ÇEKİŞMESİ Mİ?

İranlı bazı kaynaklar bunun bir saldırı olabileceği ama saldırının İsrail veya farklı bir ülkeden ziyade İran içinden olma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtiyorlar. 

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'den sonra o görevi üstlenecek isimler içerisinde en büyük aday olarak Reisi'nin gösteriliyor olmasının kaza da büyük rolünün olabileceği düşünülüyor.

HAMANEY'İN OĞLU REİSİ'NİN DİNİ LİDER OLMASINI İSTEMİYORDU

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'in, dini lider olarak Reisi'nin karşısında ki en büyük isim olduğu biliniyor. 

Bakmadan Geçme