Destici: Emekliler Kurbanda Ancak Kurbanın Bacağını Alır

BBP Genel Başkanı Emeklilerin Yaşadığı Ekonomik durumlar hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin bir haksızlık ve hak mağduriyeti yaşadıklarının kesin olduğunu belirten Destici, "Devletimiz, hükümetimiz, bu mağduriyeti artık ortadan kaldırmalıdır, ivedilikle emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapmalı, en az asgari, seyyanen 5 bin lira artış yaparak, öncelikle emeklilerimizi rahatlatmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

KURBANIN ANCA BACAĞINI SATIN ALIRLAR

Kurban Bayramı'nda verilecek 3 bin lira ikramiyenin de yetersiz olacağını söyleyen Destici, "3 bin lirayla büyükbaş bir kurbanın ancak bacağını satın alırsınız. Yapılması gereken, emeklilerimize küçükbaş kurban kesecek kadar ikramiye verilmeli, o da 10 bin lira olmalıdır." diye konuştu.

Toplantının ardından bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP lideri Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Destici, şu yanıtı verdi:

İlk olumlu adımı Özgür Özel Bey attı, 'Cumhurbaşkanı makamına saygılı olacağız' dedi. Bunun üzerine de Sayın Cumhurbaşkanımız elbette randevu istenirse görüşebileceğini ve pek çok konuyu da konuşabileceğini ifade etti. Türkiye'nin gelmesi gereken nokta buydu, milletimiz iktidar ve muhalefetten bunu bekliyor.

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Seçim bitti artık. Bunun Türkiye'ye yansıması, iç barışımız, birliğimiz açısından çok önemli. Türkiye'nin önünde meseleleri vardır, alması gereken kararlar, yapması gerekenler, yeni anayasa değişikliği bunun başında gelir. İnşallah uzlaşı çıkar ve Türkiye yeni demokratik sivil bir anayasaya kavuşur."

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme