• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanlığından Türkiye'nin Gündemine Oturan Görüntülere İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanlığından Türkiye'nin Gündemine Oturan Görüntülere İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstiklal Caddesi'nde İsrail'le ticarete karşı düzenlenen eylemde kadın bir polis amirinin üç polisin kelepçelediği bir kadın göstericiye tokat attığı görüntüler ve yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde hükümetin İsrail'le olan ticaretine tepki göstermek isteyen binlerce kişi bir araya geldi.
 

Gerçekleştirilen protestoya ise polis ekiplerinin müdahelesi damga vurdu. Protestoculardan bazıları gözaltına alınırken, ters kelepçe takılan başörtülü bir kadına polis amirinin attığı tokat ülke gündemine oturdu.

Yaşanan olaylara ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de bir açıklama paylaştı.

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARETTE BULUNDULAR

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde, Filistin'e yönelik soykırımı nedeniyle İsrail'i protesto etmek için yapılacak gösteriye izin verilmiş ve gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Protesto süresince, protestoculara herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamıştır. Protesto bittikten sonra bir grup, tüm uyarılara rağmen dağılmamış ve devlet büyüklerine hakarette bulunmuştur.

2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

Olayda 43 kişi yakalanmış, 38 kişi kimlik kontrolünün ardından 5 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. Gözaltılar sırasında kaydedilen ve kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir."

Bakmadan Geçme