• Haberler
  • Dünya
  • -28 Derecede On Binler Filistin İçin Sokaklara İndi

-28 Derecede On Binler Filistin İçin Sokaklara İndi

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıları aralıksız sürdürürken dünyanın dört bir yanından da İsrail'e yönelik tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Hastaneleri bombalayan, genç yaşlı, çocuk demeden sivilleri öldüren ve işlenebilecek tüm savaş suçlarını işleyen İsrail’e karşı Avrupa’nın birçok ülkesinde eylemler ve protesto yürüyüşleri gerçekleştiriliyor. 


Dünyanın en soğuk ülkelerinden birisi olan Norveç’te on binlerce kişi dondurucu soğuğa rağmen Filistin’i yalnız bırakmadı.


Norveç'te halk -28 dereceyi bulan soğuk havada Filistin için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı belirtildi. İsrail’in gerçekleştirdiği katliama tüm dünya artık daha gür bir sesle tepki yükseltiyor. Sadece vatandaşlar değil üst düzey yöneticiler nezdinde de İsrail’in uyguladığı soykırımın son bulması gerektiği yönünde çağrılar yapılıyor.


İsrail’in Hamas’ı yok etme ve esirleri geri getirme politikasıyla başlattığı saldırılar ülke içinde de tepki görmeye başladı. Hedeflerin hiçbirisini gerçekleştiremeyen Binyamin Netanyahu yönetimine halk ve muhalefet çok büyük tepki gösteriyor. Hükümet aleyhine her gün yeni bir eylemin gerçekleştirildiği İsrail’de vatandaşlar Netanyahu’yu istifaya davet ederek savaşın biran önce sonlandırılmasını istiyor.


Öte yandan İsrail’in Gazze’de katlettiği sivil sayısı 27 bini buldu.

Bakmadan Geçme