Mauro Icardi mi? Edin Dzeko mu? Nefes Kesen Yarışın Galibi Kim Olacak?

Galatasaray ve Fenerbahçe, lig şampiyonluğunda olduğu gibi gol krallığında da birbiriyle kıyasıya yarış içinde.

Süper Lig'in bitimine 5 haftalık bir süre kala şampiyonluk için verilen mücadelenin bir benzeri de gol krallığın da yaşanıyor.

İki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe, bir yandan lig şampiyonluğu için mücadele ederken bir yandan da gol krallığı yarışını sürdürüyorlar. 

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi, 33. haftada oynanan Pendikspor karşısında attığı golle Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko'yu yakaladı.

İki oyuncu de attığı 20'şer golle gol krallığında ilk sırayı paylaşıyor. Fenerbahçe'nin yıldızı Sivasspor maçını boş geçince yarışta öne geçme fırsatını da tepmiş oldu.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK ICARDI'DEN YANA

Fenerbahçe'de son haftalardaki kötü oyun, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden elenmenin ve Sivasspor karşısında kaybedilen 2 puanla şampiyonluk yolunda alınan ağır darbenin vermiş olduğu moral bozukluğu oyunculara da yansımış durumda.

Sivasspor deplasmanında oyundan alındıktan sonra Teknik Direktör İsmail Kartal'ın elini sıkmayan ve direk soyunma odasına giden Dzeko'nun moralinin bozuk olduğu ve bu durumun ilerleyen haftalarda da oyununa yansıyabileceği belirtilirken rakibi Icardi'nin ise tam tersine moral ve motivasyonunun üst düzey olduğu biliniyor.

GALATASARAY GOL KRALLIĞINDA DA ÖNDE

Türkiye futbol tarihinde en fazla gol krallığı yaşayan takım lig şampiyonluğunda olduğu gibi yine bu alanda da Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızı ekip 1959 yılından bu zamana kadar toplamda 17 kez gol krallığı sevincini yaşarken ezeli rakibi Fenerbahçe 16 kez bu sevinci yaşadı.

Gol krallığı sıralamasında Trabzonspor 5, Beşiktaş ve Bursaspor ise 4'er kez bu sevinci yaşayan takımlar oldu.

Lig tarihinde en fazla gol atarak gol krallığına ulaşan oyuncu 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 golle Tanju Çolak olurken en az golle gol kralı olan oyuncu da yine Galatasaray formasıyla liglerin il başladığı tarih olan 1959 yılında 11 golle Metin Oktay oldu.

 

Bakmadan Geçme